Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

3 greseli importante pe care le faci cand tii post

Multe persoane privesc Postul ca pe un prilej numai bun sa tina dieta. Insa, chiar si asa comit o serie de greseli. Iata-le pe trei dintre cele mai importante.

3 greseli importante pe care le faci cand tii post:

1. NU CONSUMI (SUFICIENTE) LEGUME SI FRUCTE

Renuntarea la carne nu inseamna si renuntarea la fructe si legume. Daca vrei sa tii post negru, trebuie sa stii ca ai voie sa consumi din cand in cand legume si fructe. Cate un fruct pe zi sau niste legume fierte sunt binevenite.

Acestea contin o serie de minerale si vitamine care te protejeaza de o serie de boli. Bananele, de pilda, contin magneziu, element important pentru refacerea energiei de peste zi. De asemenea, vitamina C din fructe poate inlocui miscarea, activand functiile vitale ale organismului, sustin nutritionistii.

2. IEI CAPSULE IN LOC SA ITI PROCURI VITAMINELE DIN BOGATIILE NATURII

Vitaminele C, D sau calciul pot fi luate dintr-o serie de verdeturi sau fructe zemoase. In timpul Postului, e recomandat sa eviti cat poti medicamentele, chiar si pe cele pe baza de plante.

Orice tratament, chiar si administrarea suplimentelor minerale sau vitaminizante, trebuie aprobat cel putin de medicul tau de familie.

3. SARI PESTE MICUL DEJUN SI NU CONSUMI CEREALE INTEGRALE

O alta greseala majora in alimentatia ta din timpul postului este saritul peste principala masa a zilei. Cerealele integrale au rolul de a pune in miscare celulele care amortesc din cauza efortului in timpul zilei.

Daca sari peste micul dejun, risti sa ai caderi de glicemie sau sa te simti epuizat inca de la pranz. Cea mai buna alegere pentru masa de dimineata o reprezinta fulgii de ovaz cu laptele de soia. Senzatia de satietate te tine pana in jurul orei 14.

Tine cont de aceste sfaturi atunci cand doresti sa iti infranezi placerile. Postul este foarte bun pentru sanatatea ta si poate fi privit ca o detoxifiere completa a organismului, mai ales daca acesta este extins pe mai multe zile.

Ai mare grija insa, la modul in care intelegi sa te alimentezi. Nu uita niciodata ca renuntarea la produsele de origine animala nu inseamna privarea organismului de nutrientii pe care ii poti gasi in restul alimentelor.

Sursa foto: Shutterstock

CITESTE SI: Detoxifierea prin POST – cea mai buna metoda de a scapa de toxine

Postul nu este doar o perioada de purificare a sufletului, ci si una in care ne putem curata de toxine. Iata cum se face corect detoxifierea prin post.

In timpul postului corpul nostru intra intr-o perioada de relaxare si se concentreaza mai mult ca de obicei pe curatarea interioara. In timp ce acest fenomen are loc, tonusul organismului creste mai mult decat ar fi posibil prin orice alta procedura moderna.

In caz ca vreti sa faceti detoxifierea prin post pentru prima data, nu trebuie sa aveti emotii, intrucat aceasta este una destul de blanda si o puteti tine intre o zi si o saptamana, in functie de cat de mult rezistati tentatiilor.

Iata care sunt indicatiile atunci cand incepeti detoxifierea prin post:

  • – Incercati sa incepeti detoxifierea prin post cu o dieta pe baza de fructe si legume crude, nuci si seminte.
  • – Continuati cu o mono-dieta alimentara, adica un singur fel de aliment (fruct, leguma) sau doar terci de orez.
  • – Consumati doar supe de legume atunci cand vreti sa diversificati meniul.
  • – Beti doar sucuri proaspete (din legume sau fructe).
  • – Incercati sa cinati mai devreme si asteptati pana la 16 ore pana la urmatoarea masa.

Daca planuiti sa tineti post o perioada mare de timp, ar fi indicat sa incepeti prin a renunta la acele alimente si bauturi toxice nesanatoase, sa reduceti cantitatea de zahar si mizati pe alimente integrale.

Stim ca postul pare coplesitor la prima vedere, insa important este sa alegeti o zi pe saptamana pentru a pune in practica sfaturile de mai sus, apoi mergeti mai departe cu doua zile. Totodata, atunci cand tineti post trebuie sa tineti cont si de ce va „spune” organismul, caci el va decide cand si cu cat ar trebui sa mariti perioada de detoxifiere.

Nu in ultimul rand, postul reprezinta si un angajament pentru schimbare, pentru introducerea unor obiceiuri noi in stilul nostru de viata si pentru a continua sa avem o alimentatie corespunzatoare.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top