Connect with us

Revistateo.ro

3 alimente care îţi distrug rinichii

Stiri

3 alimente care îţi distrug rinichii

3 alimente care îţi distrug rinichii:

Sarea. Foarte multe studii asociază consumul ridicat de sare cu probleme la nivelul rinichilor, asta pentru că aceasta duce la forţarea sistemului renal, obligat să filtreze multă apă. Cercetările în domeniu arată că oamenii consumă cu cu aproximativ un gram mai multă sare decât ar trebui şi, chiar dacă nu pare mult, rinichii tăi fac această diferenţă.

CITEŞTE ŞI: Băutura care te scapă de bolile de rinichi
Ar trebui să ţinem cont că anumite alimente, în special carnea sau derivatele sale, nucile sau brânzeturile conţin deja sare, astfel că nu ar trebui să exagerăm cu adăugarea ei în mâncare.

Fructele şi legumele bogate în potasiu. Desigur, medicii recomandă tot mai mult folosirea acestora în alimentaţia zilnică, însă, dacă ai probeleme cu rinichii, ar trebui să eviţi vegetalele cu mult potasiu, cum sunt broccoli, cartofii, ciupercile, varza, bananele, portocalele, prunele şau păpădia.

Lactatele. În moentul în care avem o afecţiune a sistemului renal, există un dezechilibru la nivelul mineralelor din organism, iar dacă vei pierde fosfor sau calciu din corp, riscurile de a te îmbolnăvi şi mai rău este mare.

Chiar dacă se ştie că lactatele au un conţinut mare de calciu, iaurturile, brînzeturile, seminţele, pot duce la o creştere excesivă a nivelului de fosfor şi la o scădere a calciului din oase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top