Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

2016 este ANUL MILOSTIVIRII

Papa Francisc a declarat anul 2016 drept anul milostivirii. In aceasta luna Papa va lansa prima carte: „Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”. Volumul va fi lansat si in Romania.

„The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli” este un volum destinat celor care se afla in cautarea „unui sens in viata”, a „unui drum de pace” sau a „vindecarii ranilor fizice si spirituale”. Papa spune ca la baza invataturilor sale stau mila si milostivirea.

In cartea sa, Suveranul Pontif explică motivele pentru care a decretat 2016 „Anul Sfant al Milostivirii”, cunoscut ca un an jubiliar – este numit astfel pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru binecuvantare si iertare.

In martie 2015, Papa Francisc a anuntat ca anul 2016 va fi Anul Milostivirii, un jubileu ce va marca 50 de ani de cand s-a incheiat Conciliului Vatican II, in 1965.

Aceasta initiativa urmareste deschiderea in lumea intreaga a bisericilor pentru o perioada mai lunga de timp, cu scopul de a-i invita pe oameni sa celebreze Sacramentul Reconcilierii. Tema pentru acest an a fost luata din Epistola Sf. Paul catre Efeseni: „Dumnezeu bogat in milostivire”.

Sfantul Parinte Papa Francisc a anuntat Jubileul prin aceste cuvinte: „Sa încredintam inca de acum acest An Mamei Milostivirii, pentru ca sa-si indrepte spre noi privirea sa si sa vegheze asupra drumului nostru: drumul nostru penitential, drumul nostru cu inima deschisa, in timpul unui an, pentru a primi indulgenta lui Dumnezeu, pentru a primi milostivirea lui Dumnezeu”, a avut ecou puternic in lumea intreaga si in toate diecezele.

2016 este ANUL MILOSTIVIRII. Papa lanseaza cartea: „Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”

„Intr-o lume marcata de viteza si, prin urmare, de neputinta de a ne gasi un raspuns prompt la intrebarile iscate de sensul actiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator sa si-l defineasca in viata, avem nevoie si astazi, asa cum am avut in orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual. De o voce inteleapta care sa ne insoteasca de-a lungul aventurii spirituale pe care o traim zi de zi.”, a explicat Magdalena Marculescu, directorul editorial al Trei, conform Realitatea Tv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top