Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

14 afectiuni pe care le poti preveni daca bei APA dis-de-dimineata

Trebuie sa consumam minim 2 litri de apa in fiecare zi pentru hidratarea corecta a organismului nostru. Dar de ce este atat de importanta apa? Japonezii au un ritual la care nu renunta pentru nimic in lume: in fiecare dimineata, la prima ora, acestia beau doua pahare de 200 ml de apa pe stomacul gol. Motivele sunt uluitoare!

Iata care sunt cele 14 afectiuni pe care le poti preveni daca bei apa dis-de-dimineata, potrivit Asociatiei Medicilor Japonezi:

1. Dureri de cap si de spate
2. Probleme relationate cu sistemul cardiac
3. Artrita
4. Epilepsie
5. Bronsita
6. Astm
7. Obezitate si supraponderabilitate
8. Meningita
9. Tuberculoza
10. Diabet
11. Boli ale ochilor
12. Hemoroizi
13. Boli ale uterului
14. Tulburari menstruale

Apa are o serie de proprietati cu totul fascinante. Putina lume stie ca lichidul fara de care nu am putea trai are propria sa memorie. Fizicianul Emilio de Giudice de la Universitatea din Milano a scris in lucrarile sale despre apa ca acest lichid aparent banal poate strange si depozita informatii despre obiectele cu care intra in contact pe perioade lungi de timp.

Un alt lucru interesant despre apa descoperit de cercetatori este faptul ca poate dizolva zaharul din sange astfel incat acesta sa nu devina periculos pentru sanatatea noastra. Cu alte cuvinte, la fiecare pahar de suc care contine o cantitate mare de zahar este bine sa bei un pahar de apa.

Apa te relaxeaza: ajuta la eliminarea toxinelor si previne oboseala. Un pahar de apa rece este perfect atunci cand simti dureri insuportabile de cap. Nu degeaba si medicamentele se iau cu lichidul vietii.

O alta proprietate a apei este stapanirea poftei de mancare, ajutandu-te astfel sa slabesti. Apa spala la propriu sistemul digestiv si ajuta corpul sa elimine toxinele.

CITESTE SI: REMEDIU DE TOAMNA: Cu ce trebuie sa combini ceapa LA PRIMA ORA A DIMINETII ca sa tii raceala departe

CITESTE SI: Nu ai sa crezi ce INGREDIENT BANAL te scapa de PESTICIDELE de pe fructe

Iata ce proprietati are apa in combinatie cu:

Lamaia – Este dusmanul de care se tem kilogramele tale. Un singur pahar de lamaie si apa cu 30 de minute inainte de masa are rolul de a da un ajutor aciditatii gastrice.

Sarea – Este combinatia ideala pentru un somn mai bun, sanatatea oaselor, sanatatea pielii si diferite tulburari digestive.

Sursa foto: thetimesgazette.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top