Connect with us

Revistateo.ro

12 români morți de gripă severă pentru că au refuzat să se vaccineze

Stiri

12 români morți de gripă pentru că au refuzat să se vaccineze

Refuzul populației de a se vaccina a dus la 12 decese, anunță Streinu-Cercel. În ultima vreme, în urma campaniei-taifun împotriva vaccinării, 12 români au murit de gripă severă, moartea acestora putând fi evitată prin administrarea vaccinului antigripal.

„Nu au fost forme de gripă mai severe, ci mult prea puţine persoane vaccinate. De aceea, aş vrea să fac apel la vaccinare pentru a evita complicaţiile pe care le poate da gripa, unele putând cauza decesul”, susține Streinu-Cercel pentru agenția Mediafax.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI DESPRE GRIPĂ ȘI VACCINARE

Medicul avertizează că dacă românii vor refuza în continuare să se vaccinez, situația se va complica și mai mult, gripa evoluând în forme severe: „Refuzul vaccinării ne va aduce în situaţia de a avea cât mai multe cazuri de gripă, multe foarte grave, cu afectare pulmonară severă. Spre exemplu, în acest sfârşit de săptămână, am avut la Institutul «Matei Balş» 60 de cazuri de gripă, niciunul dintre bolnavi nefiind vaccinaţi”, mai spune Streinu-Cercel.

Organizația Mondială a Sănătății a dat avizul pe piața medicală a mai multor vaccinuri antigripale, analizând evoluția virusurilor gripale din sezonul precedent. OMS a stabilit că vaccinul antigripal pentru sezonul 2015/2016 va avea formula A/California(H1N1), A/Switzerland (H3N2) şi B/Phuket. Potrivit informațiilor oferite de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, 12 persoane au murit în acest sezon din cauza gripei.

Aproape 480.000 de persoane s-au vaccinat gratuit în România, până la data de 22 februarie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top