Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

10 vorbe de duh de la Papa Ioan Paul al II-lea

Papa Ioan Paul al II-lea a rămas în memoria tuturor credincioșilor pentru inima sa blândă, sfaturile sale călăuzitoare în viață iar românii și-l aduc aminte pentru, probabil, cel mai frumos compliment pe care l-a primit țara noastră: „România este Grădina Maicii Domnului”.

Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat țara noastră în anul 1999 și a declarat că această țară este protejată de Dumnezeu deoarece e Grădina Sfintei Maria. Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul papă de altă origine decât cea italiană, de la Papa Adrian al VI-lea (1522), Ioan Paul provenind din Wadowice, Polonia.

CITEȘTE ȘI: 10 CITATE CELEBRE DE LA MAICA TEREZA
Papa Ioan Paul al II-lea s-a stins din viață în anul 2005, iar creștinii care se aflau în Piața San Pedro din Vatican au izbucnit în lacrimi și au aplaudat. Suveranul pontif era într-o stare agravată de Parkinson. Iată cele mai pătrunzătoare vorbe de duh pe care ni le-a lăsat fostul papă, pe care Biserica Catolică ar putea să-l treacă printre ceilalți sfinți, alături de Maica Tereza.

DESPRE MINCIUNĂ: „O scuză este mult mai rea decât o minciună, pentru că o scuză este o minciună mascată”

DESPRE ADEVĂR ȘI FERICIRE: „Adevărul ne face liberi și ne permite să ne trăim libertatea pentru a putea atinge scopul ei, fericirea”

DESPRE RĂZBOAIE: „Nu există război sfânt, numai Pacea este sfântă!”

DESPRE LIBERTATE: „Prin intermediul libertății mele, eu micșorez distanța dintre persoana care sunt și persoana care trebuie să fiu”

DESPRE ADEVĂR: „Adevărul nu se supune la vot”

DESPRE DIAVOL: „Creierul gol este sălașul Diavolului”

DESPRE HRISTOS: „Lăsați-l pe Hristos să vă găsească… Să vă fie frică doar de nepăsare și lașitate”

DESPRE PREZENT ȘI VIITOR: „Viitorul începe acum, nu mâine!”

DESPRE LEGĂTURA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU: „Condiția fizică sau vârsta avansată nu sunt obstacole în fața unei vieți perfecte. Dumnezeu nu se uită la aspectele exterioare ci la suflet”

DESPRE JUSTIȚIA SOCIALĂ: „Justiția socială nu se obține prin violență. Violența omoară ceea ce trebuie să creeze”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top