Connect with us

Revistateo.ro

10 trucuri cu bicarbonat de sodiu

Stil de viata

10 trucuri cu bicarbonat de sodiu

Iti prezentam 10 trucuri cu bicarbonat de sodiu pe care probabil nu le stiai. Aceasta sare este de mare ajutor in situatii des intalnite.

Trucuri interesante cu bicarbonat de sodiu

1. Legumele tinute in frigider pot fi decongelate cel mai usor cu bicarbonatul de sodiu. Acelasi lucru este valabil si cu carnea din ambalaj. In apa castronul pregatit pentru decongelare, e bine sa adaugi doua lingurite de bicarbonat daca vrei ca alimentul sa fie bun de gatit in cateva minute.

2. 4 lingurite de bicarbonat de sodiu puse in apa calduta fac minuni pentru calcai. Tine picioarele intr-un lighean cu apa si bicarbonat si, dupa cateva sesiuni vei scapa de bataturile din talpa.

3. Cel mai bun deodorant si cel mai ieftin in acelasi timp este bicarbonatul. Tamponeaza axilele cu vata imbibata in apa si bicarbonat pentru a scapa de mirosul neplacut cauzat de transpiratie.

4. Pentru ca vasele sa arate ca noi dupa ce resturile de mancare s-au lipit de ele, e nevoie de un plic de bicarbonat. Pune in chiuveta in care speli vasele o folie de aluminiu peste care presara bicarbonatul. Prin aceasta metoda poti curata eficient si fundul cratitelor.

5. Pentru ca plantele tale sa straluceasca, e bine sa le stropesti cu apa si bicarbonat. De asemenea, bicarbonatul pus in pamantul din ghiveci va face ca acestea sa infloreasca mai repede.

6. Bicarbonatul de sodiu calmeaza durerile provocate de intepaturile tantarilor datorita proprietatii antiinflamtoare.

7. Si pentru persoanele care au animale de companie bicarbonatul este solutia perfecta! Doua lingurite puse in litiera pisicii, de pilda, sunt suficiente pentru a inlatura mirosul neplacut de urina.

8. Daca vrei sa scapi de mirosul neplacut din frigider si doresti ca anumite alimente sa nu se contamineze de la cele cu un miros impregnant, pune bicarbonat pe o farfurie si las-o pe un raft din frigider.

9. Daca vrei sa ai parte de o baie relaxanta, un plic cu bicarbonat in cada inainte sa ii dai drumul apei sa curga.

CITESTE SI: Cum slabesti cu bicarbonat de sodiu. Retete care te scapa de grasime

10. Ultima si cea mai ingenioasa solutie este sa pui bicarbonat in chiuveta infundata pentru a elibera gaurile de scurgere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top