Connect with us

Revistateo.ro

10 secrete ale nutriționiștilor din întreaga lume

Dieta si Sport

10 secrete ale nutriționiștilor din întreaga lume

Industria nutriției este în continuă dezvoltare, cercetătorii din întreaga lume fac tot timpul studii și ocazional ne dezvăluie secrete alimentare.

Astăzi vă prezentăm și noi 10 secrete ale nutriției dezvăluite de cercetătorii din întreaga lume:

1. Toată lumea știe despre efectele benefice ale cafelei, băute cu moderație. Ultimele cercetări de la nutriționiștii americani spun că dacă bei o a doua ceașcă de cafea e posibil să îți reduci riscul apariției diabetului.

2. Alte studii au demonstrat ca oamenii mănâncă cu 35% mai puțin dacă le este servită mâncarea în farfurie ci nu le este pusă farfuria goala în față cu oala mare în mijlocul mesei.

CITEȘTE ȘI: VEȘNICA DILEMĂ – ALIMENTE CRUDE SAU GĂTITE?

3. “Think before you drink” – un nou studiu care pune în discuție veșnica problemă a băutului excesiv. Trebuie să ai grijă ce bei, când bei. Pe lângă problemele care apar de la alcool, sunt și problemele caloriilor din sucuri și ceaiurile îndulcite prea tare. Dacă le înlocuiești cu băuturi fără calorii există șansa să scapi de până la 19 kg pe an!

4. Cercetătorii britanici au demonstrat faptul ca oamenii care s-au gândit la ultima masă înainte de a lua o gustare, au consumat cu 30% mai puține calorii. Gândul ultimelor mese și cât de sățioase au fost, te face să te gândești de două ori înainte de a lua o gustare la fel de grea.

5. Cercetătorii americani au demonstrat faptul că dacă reduci fiecare porție de mâncare cu 25 la sută vei mânca mai puține calorii și nici nu vei simți foamea!

6 . Cercetătorii nutriționiști greci au demonstrat faptul că dacă mănânci mai încet, dacă pui furculița jos în timp ce mesteci sau dacă iei câte o mică înghițitură de apă între fiecare mușcătură, ai toate șansele să fii mai sănătos și să te simți mai bine.

7. Cercetătorii chinezi laudă în continuare ceaiul verde care aduce atât de multe beneficii corpului, oaselor și chiar respirației.

8. Britanicii susțin că dacă faci mișcare înainte de masa de prânz sau cea de seară, sunt toate șansele ca după ce mănânci să te simți mai plin decât de obicei, ceea ce te va face să consumi mai puține bombe calorice în restul zilei.

9. Cercetătorii sud-coreeni susțin că sparanghelul ajută la revenirea după consumul în exces de alcool.

10. Toți cercetătorii susțin același lucru, cu care cred că toți suntem de acord: prea mult somn sau prea puțină odihnă pot duce la dezechilibru corporal, poți pune rapid pe tine kilograme în plus dacă dormi mai mult de 8 ore sau mai puțin. A ramas valabilă clasica vorbă: “dormi aproximativ 8 ore pe noapte”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top