Connect with us

Revistateo.ro

10 motive pentru care întârzie ciclul menstrual fără să aibă legătura cu vreo sarcină

Stiri

10 motive pentru care ciclul menstrual întârzie, fără să aibă legătură cu vreo sarcină

Daca ti se intampla frecvent sa iti intarzie menstruatia, afla de aici 10 motive pentru care ciclul menstrual întârzie, fără să aibă legătură cu vreo sarcină:

1. PIERDEREA ÎN GREUTATE
Dacă pierzi prea multe kilograme într-un timp prea scurt, este normal ca acea perioadă să întârzie puțin. Dacă indicele de masă corporală este mai mic decât cel indicat, atunci vei fi afectată și în ceea ce privește ciclul menstrual.

2. STRESUL
Femeile care suferă din cauza stresului și stau toată ziua să găsească soluții pentru un milion de probleme fără să se gândească la a mai și trăi se pot confrunta cu întârzierea ciclului menstrual. Această problemă se numește amenoree hipotalamică.

CITEȘTE ȘI: FEMEILE ÎȘI ALEG PARTENERII DUPĂ CICLUL MENSTRUAL

Citeste si: Atentie! Uite ce se intampla daca faci sex IN PRIMA ZI DE MENSTRUATIE!

3. PROBLEME CU TIROIDA
Disfuncțiile tiroidale contribuie și ele la întârzierea menstruației, glanda tiroidă are rolul de a regla metabolismul. Ciclul menstrual poate fi afectat atât în cazul hipotiroidismului cât și în cazul hipertiroidismului.

4. OVARELE POLICHISTICE
Această tulburare este cauzată de deschilibrul hormonal la nivelul estrogenului, progesteronului și testosteronului.

5. BOLI CRONICE
Orice boală cronică netratată duce la întârzierea ciclului menstrual, și asta ți-o va spune orice medic specialist.

6. ANTICONCEPȚIONALELE
Tocmai tratamentul pe care îl urmezi pentru a nu rămâne însărcinată îți poate întârzia menstruația (simptom care are loc în cazul instalării unei sarcini).

7. MENOPAUZA PREMATURĂ
Dacă menopauza se instalează între 40 și 45 de ani, vorbim de o formă prematură a acestei etape din viața oricărei femei.

8. SCHIMBĂRILE ORARE
Fie că e vorba de schimbarea orei de iarnă în cea de vară sau invers, sau de călătoriile dese în afară (mai ales în țări unde fusul orar depășește 2 ore), menstruația poate fi afectată (diferențele de fus orar cauzează stresul, iar stresul este un factor al întârzierii ciclului lunar).

9. EXCESUL DE SPORT
Ciclul menstrual poate fi suspendat de femeile care alocă prea multe ore sportului. Acest lucru se întâmplă deseori în cazul sportivelor profesioniste sau al culturistelor.

10. CREȘTEREA ÎN GREUTATE
La fel cum scăderea în greutate afectează scurgerile de sânge din fiecare lună, așa și creșterea în greutate este un semnal de alarmă. Creșterea în greutate duce la un exces de estrogeni care se adăpostesc în țesuturile grase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top