Connect with us

Revistateo.ro

În weekend trecem la ora de iarnă. Cum ne afectează acest lucru

Stiri

În weekend trecem la ora de iarnă. Cum ne afectează acest lucru

Noaptea de sâmbătă spre duminică ne aduce o oră în plus deoarece vom trece la ora de iarnă. Astfel că, duminică, 26 octombrie, ora 4 dimineața va deveni ora 3, spre bucuria tuturor celor care se distrează sau doresc un somn prelungit.

Un studiu realizat de britanici în 2012 arată că odată cu trecerea la ora de iarnă calitatea somnului scade, mulți dintre participanții la această cercetare susținând că se simțeau mai bine atunci când dormeau mai puțin, potrivit specialiștilor de la Glasgow Univeristy.

CITEȘTE ȘI: 5 METODE INCREDIBILE PRIN CARE POȚI SCĂPA DE STRES

Un alt efect asupra sănătății pe care îl are trecerea la ora de iarnă este accentuarea stărilor de depresie. Mai mulți psihologi și psihanaliști susțin că depresia devine mai apăsătoare iarna întrucât aceasta este corelată direct cu sursa de lumină de la soare, care poate trata stările de depresie. Nu doar că iarna cerul este gri dar ziua este mai scurtă, începând cu ora 17-18, fiind deja întuneric afară.

De asemenea, crește stresul și anxietatea, tot din cauza întunericului și mai ales a frigului. Persoanele meticuloase devin cele mai stresante întrucât schimbarea orei de iarnă le dă peste cap toată rutina zilnică. Dimineața începe mai târziu și seara vine mai devreme.

Specialiștii avertizează și că trecerea la ora de iarnă ne poate afecta echilibrul nutrițional, dându-ne peste cap întreg metabolismul. Astfel că, elementul principal pe care nu trebuie să îl uităm iarna este vitamina C, o armă excelentă împotriva oboselii. În plus, vitamina C încetinește îmbătrânirea și ameliorează stările de anxietate și depresie. De asemenea, este recomandat consumul de alimente hrănitoare, la fel ca în tot parcursul anului. Chiar dacă ziua se luminează mai târziu odată cu trecerea la ora de iarnă, nu uitați de micul dejun, esențial pentru energizarea pentru întreaga zi.

Totodată, vremea închisă te poate tenta să mănânci mai mult, cele mai multe persoane îngrășându-se mai ales pe timpul iernii. Pentru a evita depunerile de grăsime, poți mânca mai concentrat în timpul zilei și dimineața iar cina trebuie să fie mai ușoară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top