Connect with us

Revistateo.ro

Virusul care ne face mai proști

Sanatate

Virusul care ne face mai proști

Oamenii de știință americani au făcut o descoperire realmente incredibilă: se pare că există un virus care îi face pe oameni mai proști, afectând părți ale creierului fără însă a afecta și alte organe în dezvoltarea unor boli, pacientul fiind perfect sănătos.

Acest virus a fost cunoscut până acum infectând algele verzi și descoperit pentru prima dată la oamenii sănătoși. Virusul încetinește capacitatea cognitivă a creierului uman și încețoșează chiar și privirea, oamenii își pierd și conștientizarea și orientarea în spațiu. Studiul controversat a fost realizat de Johns Hopkins Medical School, de la Universitatea din Nebraska.

CITEȘTE ȘI: CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE VIRUSUL HPV

Cercetătorii au descoperit în ADN-ul unui om sănătos același țesut care se găsește sub forma unui virus care infectează algele verzi. „Aceasta este o dovadă uluitoare că organismele «inofensive» care trăiesc în corpul uman pot afecta comportamentul şi funcţiile congnitive”, a declarat Robert Yolken, virusologul care a condus studiul. „Multe diferenţe fiziologice dintre persoana A şi persoana B sunt codificate în setul de gene moştenite de fiecare de la părinţii săi, dar unele diferenţe sunt alimentate de diferite microorganisme pe care le găzduim şi care interacţionează cu genele noastre”, mai precizează acesta.

40 de participanți la studiu din 90 erau purtători ai acestui virus. Aceștia au declarat că au vederea mai slabă și fac conexiuni logice mult mai greu din cauza acestui virus.

Virusul care ne face mai prosti1
Virusul prostiei (the stupidity virus, cum a fost botezat în presa internațională) afectează algele verzi

Organismul uman este plin de astfel de microorganisme, bacterii și virusuri, însă multe dintre acestea sunt inofensive. Potrivit unor cercetări în domeniu, microbii pot afecta funcția cognitivă destul de serios, fără însă a cauza alte afecțiuni în restul organismului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top