Connect with us

Revistateo.ro

Viata lui BUDDHA, fondatorul budismului

Stil de viata

Viata lui BUDDHA, fondatorul budismului

Cu totii au auzit de budism – o religie mondiala de importanta majora – dar nu toata lumea stie detalii despre viata fondatorului. Citeste articolul si afla detalii despre viata lui Buddha.

Viata lui BUDDHA, fondatorul budismului

Printul GAUTAMA SIDDHARTHA, fondatorul budismului, s-a nascut in anul 563 i.H. (aproximativ) in Sakya, un trib razboinic din actualul Nepal. Mama printului, regina Mayadevi, a murit la scurta vreme dupa nastere, incredintand cresterea lui Siddharta surorii sale si lui Suddhodana, tatal acestuia.

Pana la 29 de ani a dus o viata tipica de print, bucurandu-se de bogatiile si luxul oferite de acest titlu.

Viata lui BUDDHA, fondatorul budismului

CITESTE SI: 10 citate bine de stiut de la BUDDHA

CITESTE SI: 10 fraze KARMICE care te fac un om mai bun

Dupa implinirea acestei varste, a luat decizia radicala de a parasi tribul si a duce o viata austera care l-a condus spre atingerea iluminarii.

Dupa 6 ani de trai intr-un astfel de regim auster, Gautama reuseste sa descopere cele 4 adevaruri: nasterea, batranetea, boala si moartea – acestea fiind necesare pentru eliberarea de suferinta si gasirea drumului catre Nirvana.

Conformei credintei, acesta a atins iluminarea cat timp se odihnea sub un smochin, in apropiere de Buddh Gaya din Bihar, dupa ce a facut fata incercarilor la care l-a supus demonul Mara (zeul ispitelor) si dupa ce a aflat cele 4 adevaruri. Dupa acest moment crucial, a inceput sa fie recunoscut sub numele de Buddha „iluminatul”.

A fondat un ordin calugaresc, castigand in timp multi adepti. Buddha isi petrecea noptile meditand in padure, sub cerul liber, si ii indeamna pe cei care ii ascultau invatatura sa urmeze o viata dedicata meditatiei.

El a expus doctrina fara discriminare si a deschis calea meditatiei pentru toti oamenii care doreau sa mediteze si sa cunoasca fericirea. Doctrina sa a cunoscut o amploare semnificativa, atragand din ce in ce mai multi adepti.

Buddha isi petrecea cea mai mare parte din timp expunandu-si invatatura, locul sau preferat fiind Piscul Vulturilor, care se afla in apropierea capitalei regatului Magadha.

Si-a petrecut restul vietii ca invatator itinerant si s-a stins din viata la varsta de 80 de ani, la Kusingara, in Oudh.

Sursa foto: www.1001adventures.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top