Connect with us

Revistateo.ro

Vezi cea mai tare campanie anti-furt

Stiri

Vezi cea mai tare campanie anti-furt

În weekend, cei care au tranzitat Gara de Nord din Bucureşti au avut parte de o surpriză inedită. Un bagaj care se deplasa printre călători a avut grijă să-i atenţioneze pe aceştia cu privire la pericolul de a lăsa genţile nesupravegheate în locuri aglomerate.

„Marcel Gentoiu”, numele pe care Poliţia Română i l-a pus bagajului vorbăreţ, le-a adresat celor care aşteptau trenul diferite sfaturi şi recomandări, în timp ce le furniza acestora anumite statistici cu privire la furturile de bagaje, dar şi cauzele care duc la săvârşirea unor astfel de infracţiuni, printre care se numără şi neatenţia celor care ajung să fie victimele hoţilor.

CITEŞTE ŞI: Care sunt orașele unde poți călători singură în siguranță
Campania a presupus şi distribuirea unor pliante de către poliţiştii de la transporturi şi cei de la prevenire, prin care oamenii legii au atras atenţia asupra pericolului la care călătorii se expun atunci când nu au grijă de lucrurile lor.

Vezi cea mai tare campanie anti-furt

O statistică a Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române arată că cele mai mule furturi au fost favorizate de adormirea călătorilor sau nesupravegherea bunurilor (în jur de 70%), sau din cauza faptului că oamenii au uitat pur şi simplu că au bagaje (aproximativ 12%).

Poliţia Română speră ca această campanie anti-furt, desfăşurată şi cu ajutorul lui „Marcel Gentoiu”, să ducă la responsabilizarea călătorilor şi la o grijă mai mare din partea acestora faţă de bagajele lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top