Connect with us

Revistateo.ro

Vezi ce avertisment dă Stephen Hawking omenirii

Stiri

Vezi ce avertisment dă Stephen Hawking omenirii

Profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deținută cândva de Isaac Newton, Stephen Hawking a făcut un anunţ important.

CITEŞTE ŞI: SFÂRŞITUL OMENIRII ESTE APROAPE. CELE 7 AMENINŢĂRI LA ADRESA SPECIEI UMANE

Stephen Hawking a declarat, într-o conferință, că oamenii trebuie să se mute în afara planetei sau vor dispărea în următorii o mie de ani. Hawking a vorbit și în trecut despre pericolul în care se află omul din cauza dezvoltării inteligenței artificiale și a ”barbarismului” acestuia.

În luna februarie, omul de știință a declarat că o soluție pentru salvarea omenirii este colonizarea altor planete. „Trebuie să continuăm să mergem în spațiu. E pentru viitorul umanității. Nu cred că vom supraviețui în următorii o mie de ani fără să depășim limitele planetei noastre fragile”, a spus Stephen Hawking, la sfârșitului unei conferințe care s-a desfășurat la Sidney.

În anii 1965-1970, Stephen Hawking elabora un model matematic asupra originii și evoluției Universului în expansiune, din momentul „marii explozii” inițiale ( Big Bang-ului) și întreprinde studii asupra relației dintre găurile negre din Univers și termodinamică. Cercetările sale l-au dus la concluzia că aceste găuri negre au o durată de existență limitată, constituirea unor perechi de particule-antiparticule virtuale ducând la o „evaporare” treptată a acestora sub forma radiației Hawking.

La Conferința Internațională asupra Relativității Generale și Gravitației din 2004, care a avut loc la Dublin, Stephen Hawking a emis idea conform căreia găurile negre ar putea transmite, într-o manieră deformată, informații asupra întregii materii pe care au asimilat-o.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top