Connect with us

Revistateo.ro

fenomenul

Stiri

Va ploua cu stele. Iata FENOMENUL astronomic al anului!

Miercuri noapte suntem cu totii cu ochii pe cer, pentru fenomenul astronomic al anului. Curentul de meteori Perseide va fi extrem de activ, astfel ca putem vedea cu ochiul liber ploaia de stele.

Este una dintre cele mai stralucitoare nopti, caci stelele cazatoare lasa pe cer o urma luminoasa, care este vizibila pentru o fractiune de secunda. Fenomenul se datoreaza unui curent de meteori Perseide, despre care se crede ca vine din constelatia Perseu si intra in atmosfera Pamantului cu o viteza de 60 de kilometri pe ora. Spectacolul vizual va incepe pe 12 august la ora 17:00.

Societatea Astronomica Romana de Meteori a informat ca fenomenul Perseide va fi foarte usor de observat anul acesta, miercuri noapte, pe 12 august. Cerul va fi liber si clar, pentru ca pe 14 august va fi Luna noua.

Ploaia de stele se va putea observa cel mai bine in zonele din afara oraselor, unde este mai putina poluare si nu exista lumina artificiala.

CITESTE SI: NEPTUN RETROGRAD: Urmează 6 luni de foc pentru toate zodiile!

Ce poti face de Perseide?

Pentru ca fenomenul este unic, iata cateva idei despre cum poti profita de spectacolul astronomic:

1. Un picnic nocturn, alaturi de persoana iubita

Ce poate fi mai romantic decat sa iti declari iubirea sub cerul liber si sa iti pui o dorinta, alaturi de cel drag, atunci cand vezi stele cazatoare? Gaseste un loc de unde poti admira cerul si pregateste o sticla de vin, o patura si vei avea o seara de neuitat.

2. Distractie alaturi de cei mici

Este momentul potrivit pentru a-i invata pe cei mici cateva notiuni de astronomie. Poti sa inventezi o poveste prin care sa le povestesti despre stelele cazatoare si mergi impreuna cu ei sa admirati fenomenul Perseide. Vor fi incantati.

CITESTE SI: PREVIZIUNI APOCALIPTICE pentru SEPTEMBRIE 2015: Vezi ce lucruri șocante se anunță!

3. Da o fuga la munte

Alaturi de cativa prieteni, folositi drept pretext fenomenul Perseide pentru o scurta excursie. Cerul este si mai frumos in zonele montane, vei respira aer curat si te vei relaxa, chiar si pentru o noapte. De ce nu?

Sursa foto: apod.nasa.gov

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top