Connect with us

Revistateo.ro

Una din aceste doua alunite anunta cancer. Ce trebuie sa stii

Sanatate

Una din aceste doua alunite anunta cancer. Ce trebuie sa stii

Una din cele doua alunite din imagine e semn clar de cancer, avertizeaza medicii. Afla ce trebuie sa faci daca observi asa ceva pe pielea ta.

Alunitele care apar pe piele pot fi de doua tipuri: de culoare maro sau rosiatica. In functie de structura fiecarei alunite, aceasta poate fi mai mare sau mai mica, poate aparea ca o pata sau poate avea o forma tuguiata, usor iesita din afara epidermei. Alunitele de culoare maro nu sunt atat de periculoase pe cum am crede, insa daca incercam sa le indepartam cu unghia sau le scarpinam prea mult, apar probleme serioase.

Alunitele care trebuie sa ne ingrijoreze sunt cele de culoare rosiatica. Unele alunite pot fi benigne acum, insa daca nu mergi la medic pentru a vedea cauza aparitiei lor se pot transforma in cancer.

SIMPTOMELE NEVAZUTE. Ce se intampla in corpul unei persoane care are cancer

Top 6 alimente care produc cancer

Daca observi o alunita rosie precum cea din imaginea articolului trebuie sa mergi de urgenta la dermatolog. Alunita poate fi o reactie alergica la un aliment pe care il consumi sau la anumiti factori de mediu. Netratata, aceasta se poate transforma in tumora canceroasa. Unele din aceste alunite sunt o adevarata bomba cu ceas si pot exploda in orice moment.

Aceste alunite anunta, in general, cancerul de piele. Daca ti-ai planuit deja vacanta si nu ai timp sa mergi la medic, nu astepta foarte mult pana la consultare. Daca esti la plaja si ai observat asta, fereste-ti alunita de soare. Razele ultraviolete potenteaza posibilitatea de a face cancer de piele.

Ce trebuie sa stii cand observi o alunita rosiatica pe pielea ta. Fii atent la aceste transformari: sunt semne clare de cancer!

1. Alunita devine din ce in ce mai mare. Creste in fiecare saptamana intr-un mod accelerat;

2. Si-a schimbat forma si are o margine neregulata;

3. Din nuanta rosiatica, a capatat o culoare visinie si apoi s-a innegrit;

4. Te doare de fiecare data cand o atingi;

5. Sangereaza sau a devenit iritabila.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top