Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Un vas dispărut în Triunghiul Bermudelor acum 90 de ani A REAPĂRUT. Ce-au găsit cei care au verificat nava: UN MISTER VECHI DE UN SECOL…

Pe data de 16 mai 2016, autoritățile cubaneze au descoperit vasul într-o zonă în care erau interzise până și zborurile. După ce au încercat de 3 ori să contacteze echipajul de la bord, trei vase de patrulare au fost mobilizate pentru a captura nava misterioasă. Dar când vasele au văzut nava în chestiune, au rămas cu gura căscată.

Conform primelor estimări, vasul pare să fie vechi de 100 de ani și nu are echipaj. La o inspecție mai atentă, oamenii au recunoscut că era legendara Cotopaxi (SS Cotopaxi), care dispăruse în circumstanțe misterioase în decembrie 1925.

Ce au găsit oamenii de patrulare în nava dispărută

Când oamenii de pe vasele de patrulare au urcat la bordul navei, nu și-au putut crede ochilor: întregul interior indica că vasul nu mai avusese echipaj la bord de câteva decenii. Era de parcă toți oamenii se evaporaseră brusc. La o a doua verificare, ei au descoperit jurnalul căpitanului Mayer, dar în acest caiet nu exista nicio lămurire referitor la ce se întâmplase cu vasul.

Tot ce se știe este că acesta se îndrepta spre Havana, plecase din Charleston, Carolina de Sud, pe data de 29 noiembrie, pentru a transporta 2.340 tone de cărbune. După două zile pe mare, a dispărut fără urmă pentru 90 de ani, o adevărată performanță, spun specialiștii.

Guvernul cubanez a promis să realizeze o investigație detaliată pentru a scoate la iveală misterul vechi de 90 de ani.

Triunghiul bermudelor este o regiune care se află între Miami, Puerto Rico și Insulele Bermude, sute de vase se scufundă acolo, avioanele dispar fără urmă de prăbușire. Este considerat un loc unde se petrec fenomene supranaturale care încă nu pot fi explicate, deși există multe teorii.

Citeste si: Top 3 locuri bântuite din România

În România există o mulţime de locuri bântuite unde nu ar trebui să înoptăm.

1. Primul dintre ele, şi cel mai cunoscut, se află în localitatea maramureşeană Cicârlău. Aici se presupune că ar exista fantoma unei tinere fete, care şi în ziua de astăzi mai poate fi văzută ocazional. Poveste pleacă din 1930, când o tânără fată a fost acuzată de vrăjitorie şi apoi omorâtă pentru că era prea frumosă. Zona este cunoscută de şoferi şi ca una în care se întâmplă foarte multe accidente.

2. Castelul Iulia Haşdeu din judeţul Prahova este inclus pe lista locurilor de evitat, după ce se spune că el a fost construit pe baza unor schiţe pe care scriitorul le-a primit în somn, de la fiica sa moartă. În urmă cu mulţi, ani ziarele au relatat că în castel, noaptea se auzea pianul Iuliei cântând şi aplauzele lui Bogdan Petriceicu Haşdeu.

3. Hotelul Cişmigiu încheie acest top al locurilor bântuite din România. Hotelul a fost recent renovat, însă nu se ştie dacă, în urma acestei curăţenii generale, a dispărut şi fantoma despre care se vorbea deseori că bântuie. Clădirea a fost închisă în 1970, şi redeschisă în 1990, când a fost transformat în cămin pentru studenţii Facultăţii de Teatru şi Film. Legenda spune că, într-un weekend, când majoritatea studenţilor erau plecaţi în vacanţă, o tînăra din Republica Moldova a fost violată şi apoi aruncată în casa liftului.

Acolo a murit, după 3 ore în care a strigat disperată după ajutor, fară ca nimeni s-o audă. Mulţi spun că ţipetele ei mai rasună încă şi, trebuie să recunoaştem, cât timp a fost în ruine, Hotelul Cişmigiu arăta într-adevar destul de sinistru. „Din pacate, s-au întâmplat nişte lucruri cam urâţele pe aici, nişte morţi cam ciudate, a recunoscut actorul Cristi Iacob. Chiar dacă până acum nu ştiaţi de această legendă, nu se poate să nu fi auzit măcar o dată celebra melodie Hotel Cişmigiu, a formaţiei Vama Veche. Este chiar despre această poveste tragică.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Constantin

    2017-09-18T22:42:31+03:00 at 2017-09-18T22:42:31+03:00

    Super ok

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top