Connect with us

Revistateo.ro

Un preot explica ce consecinte nefaste atrage blestemul de mama

Stil de viata

Un preot explica ce consecinte nefaste atrage blestemul de mama

Parintele Antonie Plamadeala sustine ca cel mai puternic blestem este blestemul de mama si trebuie sa ne ferim de el „ca dracul de tamaie”. Iata ce consecinte nefaste atrage blestemarea cuiva.

„N-am blestemat in viata mea! Doar am dezlegat pentru ca Dumnezeu aceasta putere mi-a dat sa curat de pacat nu sa leg cu pacat!”, spunea preotul Plamadeala intr-o conversatie cu parintele Ilie Cleopa. Preotul Antonie Plamadeala spunea ca intelege ca, la nervi, la suparare, spunem cuvinte de care ne poate parea rau dupa aceea. Pe de alta parte, trebuie sa ne ferim de vorbele de ocara si de blesteme, oricat de mult am fi tentati sa ne exprimam nemultumirile in stilul caracteristic.

„Noi foarte usor la orice nerv, aruncam cu vorbe: Sa-ti sara…, ca crape…., sa-ti iasa…., sa ajungi… Bine.. noi cand facem asemenea remarci, ne simtim foarte curati si drepti inainte lui Dumnezeu! Deci nu ne putem permite acest abuz!”, exclama Plamadeala.

Din punct de vedere psihologic, blestemul este o sugestie negativa care ne poate afecta fara sa ne dam seama, in timp. Din punct de vedere al marturisirii de credinta, blestemele ne pot face rau mai ales daca le spunem noi. Atunci cand doresti raul cuiva, acesta se poate intoarce impotriva ta, iar consecintele pot fi nebanuite: de la necazuri sufletesti pana la boli cumplite.

Blestemul de mama este cel mai puternic dintre toate, deci trebuie sa te feresti de astfel de vorbe, fie ca le spui, fie ca cineva din preajma ta le exprima apasat. Se spune ca atunci cand lovesti cu vorbe rautacioase in parintele cuiva, pacatul se intoarce impotriva ta si nu al parintelui mentionat in blestem. Pentru iertarea pacatelor, preotul poate oficia o mica rugaciune de dezlegare. De asemenea, daca te simti blestemat, vorbeste cu un preot sau cu un psiholog.

Rugaciunea catre Sfantul Antonie cel Mare, care te scapa de saracie si blesteme

Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul III si inceputul secolului al IV-lea. Despre acest sfant se spune ca a intemeiat viata monahala si este unul dintre cei mai reprezentativi pentru viata calugareasca. : “Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi” , spune Sfantul Antonie (Matei 19, 21).

Sfantul Antonie traia in adancul desertului, pe muntele Kolzim, acolo unde s-a rugat neincentat la Dumnezeu. Rugaciunile Sfantului Antonie sunt ocrotitoare in fata farmecelor si blestemelor si aducatoare de belsug pentru cei sarmani.

Iata cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Antonie cel Mare, cea care ne apara de saracie si blesteme:

„Sfinte Parinte Antonie, cel ce te-ai invrednicit sa fi vas ales al Mantuitorului Hristos prin credinta si prin viata ta curata, du rugaciunile noastre catre Dumnezeu si roaga-L pentru sanatatea, pentru mantuirea, pentru ajutorul si pentru iertarea pacatelor tuturor celor ce alearga la ajutorul Tau cel sfant.

Cel ce ai fost pe pamant si durerile noastre le sti si pacatele noastre le cunosti, nu trece cu vederea glasurile de rugaciune ale celor ce alearga la mijlocirea Ta si nu te uita la nevrednicia celor ce Te roaga, ci la slava si mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai marturisit si spre care se indreapta rugaciunea ce Ti-o aducem cu atata nadejde.

Slavite facator de minuni, parintele saracilor, ocrotitorul vaduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mantuitorului Hristos, vino cu obisnuita Ta indurare in ajutorul nostru, prin rugaciunile Tale, catre Dumnezeu, ca sa fim mangaiati in nevoi, ca sa fim spijiniti in necazuri, ca sa fim aparati de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice si de pacate.

Ocroteste-ne pe noi si familiile noastre si ne pazeste pasii vietii pe cararile mantuirii.

Bunule Parinte Antonie, cel ce ai facut din pustiul Egiptului loc de preaslavire al Marelui Dumnezeu si al Mantuitorului Hristos, fa si din pustiul sufletuilui nostru, ars de necredinta si ros de patimi, loc placut Tie, in care sa se salasluiasca virtutes si sa cresca crinul bine mirositor al faptelor crestine, prin Tine sa se maresca numele Tau cel sfant, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.”

Sursa foto: bisericasfantulantonie.ro

CITESTE SI: Rugaciunea omului bogat pentru cel sarac

Un om extrem, extrem de bogat, dainuia peste mii de oameni, conducandu-i cu o mana de fier. Intr-o buna zi, batranul cu cioc si ochelari si baston de aur i-a scris lui Dumnezeu:

Rugaciunea omului bogat pentru cel sarac:

„Doamne Dumnezeule, Iisus Hristoase, Fecioara, Sfintilor, iertati-mi mie pacatele si indurati-va de greselile mele, caci mult am patimit in pierzania mea spre fericire.

Iisus Hristoase, iarta-ma ca m-am intors de la tine pentru arginti, Stapane curata-ma de pofta nesecata de a ma imbelsuga si ajuta-i pe semenii mei sa gaseasca fericirea in alt chip decat am suferit-o eu.

Iarta-mi fiecare ceas in care i-am alungat pe fiii tai saraci, in fiecare ora in care in loc sa ma imbuib cu bunatati lumesti puteam sa ii ajut pe sateni sa nu duca o cruce atat de mare.

Dumnezeule, tu stii bine cat am trudit pentru averea mea si cat ma mai necajesc pentru familia mea. Da-le doamne sarmanilor forta sa reziste si nu le da poteci spre bogatie caci vor fi vesnic nefericiti.

Iisus Hristoase, miluieste-ma, invata-ma sa ma opresc din agonisit si trimite-ma printre cei saraci sa ii ajut sa priceapa ca fericirea e in sufletul fiecaruia.

Imparate Ceresc, iarta-ma pentru toti galbenii cu care puteam salva vieti omenesti caci astazi Tu, Tata Ceresc, mi-ai aratat cat de mare e puterea ta si cat de spurcata este lacomia mea.

In numele Tatalui, afl Fiului si al Sfantului Duh, Amin!”.

Barbatul extrem de bogat a avut aceasta revelatie despre fericire, lucrurile materiale si oamenii sarmani abia dupa ce a facut un accident din care printr-o minune a scapat cu viata. Astazi merge cu ajutorul bastonului si este mai nefericit decat niciodata desi are multe case si terenuri, masini de lux si mancare cat cuprinde.

Sursa foto: timeanddate.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top