Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Un obicei comun în folosirea absorbantului te poate costa viața!

Știi cum se folosesc corect tampoanele? Această dilemă o au femeile în special când se apropie perioada de menstruație. Descoperă câteva lucruri greșite pe care le faci în folosirea absorbantelor și cum unul dintre ele te poate costa chiar viața!

1. NU TE SPELI PE MÂNĂ ÎNAINTE DE A-ȚI PUNE ABSORBANTUL
Este foarte probabil să fii disperată când vezi primele pete de sânge și să faci tot posibilul să stopezi cât mai repede sângerarea numai că, indiferent de situație, spală-te pe mâini înainte de a-ți pune tamponul. Bacteriile de pe mână pot provoca infecții serioase dacă ajung pe absorbant, infectându-ți astfel zona intimă.

CITEȘTE ȘI: UN LUCRU PE CARE ÎL ARE MEREU ÎN GEANTĂ A BĂGAT-O ÎN COMĂ PE ACEASTĂ FEMEIE!
2. FOLOSEȘTI TAMPOANELE CU CELE MAI RIDICATE NIVELURI DE ABSORBȚIE: TE POATE COSTA VIAȚA
Cu cât crește capacitatea de absorbție a tamponului tău cu atât crește și riscul de a face șoc toxic, o infecție neanunțată ce te poate omorî. Folosește acest tip de absorbant doar când scurgerile sunt de neoprit și durerile menstruale sunt de-a dreptul insuportabile.

3. ÎL SCHIMBI DOAR O DATĂ LA ZI
Absorbantele trebuie schimbate la fiecare opt ore, recomandă ginecologul. În caz contrar, canalul tău vaginal va fi locul ideal pentru o crescătorie de bacterii ce pot duce la infecții usturătoare.

4. NU FOLOSEȘTI LUBRIFIANT
Atunci când dorești să introduci un tampon în vaginul tău, cea mai frecventă cauză a durerii este lipsa unui lubrifiant natural care să îți ușureze munca.
viata 3
5. TE GRĂBEȘTI ȘI TE AGIȚI
O altă mare greșeală la introducerea tamponului sau aplicarea absorbantului este graba cu care o faci. Trebuie să fii cât mai relaxată, chiar dacă te sperii când vezi mult sânge, mai ales în primele zile de menstruație. Cea mai ușoară poziție corporală de introducere a tamponului este cea de șezut sau culcat, atunci când mușchii vaginali sunt relaxați.

Sursa foto: OLVIUS/ISTOCK/THINKSTOCK, publimetro.pe

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top