Connect with us

Revistateo.ro

Un avion de linie rusesc s-a prăbuşit în Egipt cu peste 200 de persoane la bord. Pilotul a raportat o defecţiune tehnică. Nu există supravieţuitori UPDATE

Stiri

Un avion de linie rusesc s-a prăbuşit în Egipt cu peste 200 de persoane la bord. Pilotul a raportat o defecţiune tehnică. Nu există supravieţuitori UPDATE

Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit în centrul Peninsulei Sinai, a anunţat sâmbătă biroul premierului egiptean, citat de BBC News Online. După decolare, pilotul a raportat o defecţiune tehnică şi a solicitat schimbarea direcţiei de zbor. Potrivit ultimelor informaţii, nu există supravieţuitori.

UPDATE 5 ISIS revendică doborârea avionului de pasageri, potrivit AFP, care citează un mesaj postat pe Twitter de ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic.

„Soldaţii califatului au reuşit să doboare în provincia Sinai un avion rus”, se arată în postarea care circulă pe conturile de Twitter ale jihadiştilor. ISIS spune că atacul este un răspuns la intervenţia militară ruse împotriva combatanţilor grupării Statul Islamic în Siria.

Citeste pe Fresh24 detalii socante despre avionul prabusit

UPDATE 4. Oficiali militari şi din domeniul securităţii din Egipt au anunţat sâmbătă că nu există supravieţuitori în urma prăbuşirii în Peninsula Sinai a unui avon de linie rusesc, care efectua o cursă de la Sharm el-Sheikh către Sankt Petersburg, relatează Associated Press în pagina online, citată de Mediafax.

Oficialii, care au făcut declaraţiile sub protecţia anonimatului, au precizat că toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului erau cetăţeni ruşi.

Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Ministrul egiptean al Aviaţiei civile a declarat că o echipă de anchetatori a sosit la locul prăbuşirii avionului, la sud de oraşul el-Arish, pentru a examina fragmentele epavei şi a încerca să localizeze înregistratoarele de zbor (cutiile negre).

Oficiali egipteni au afirmat că pilotul a raportat dificultăţi tehnice şi a cerut permisiunea să efectueze o aterizare de urgenţă, chiar înainte de a pierde contactul cu controlorii de trafic aerian.

Adel Mahgoub, preşedintele companiei de stat care administrează aeroporturile civile egiptene, a declarat că avionul efectuase cu succes verificările tehnice la aeroportul din Sharm el-Sheikh înainte de decolare.

Kremlinul a decretat duminică zi de doliu naţional pentru victimele accidentului aviatic.

Preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat oficialilor ruşi din serviciul pentru situaţii de urgenţă să se deplaseze la locul prăbuşirii. Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Vladimir Pucikov, va coordona operaţiunile de căutare în Egipt, a precizat ministerul.

Comitetul rus de Anchetă a demarat o investigaţie privind prăbuşirea avionului de pasageri, referitor la posibile încălcări ale procedurilor de siguranţă a zborurilor.

UPDATE 3. UPDATE 11:21. Autorităţile egiptene au trimis 45 de ambulanţe în zona în care a fost descoperită epava avionului – regiunea Arish de Sud, Peninsula Sinai – scrie mirror.co.uk. Avionul s-a prăbuşit într-o regiune greu accesibilă. Căpitanul zborului 7K9268 a anunţat după decolare că avionul are o defecţiune tehnică şi a cerut schimbarea direcţie de zbor. Aeronava a fost în aer timp de 25 de minute.

Potrivit ministerului aviaţiei civile din Egipt, avionul se afla la o altitudine de 9.400 metri când a dispărut de pe ecranele radar.

Autorităţile au mai precizat că la bordul avionului rusesc se aflau 17 copii. De asemenea, nu există indicii care să arate că avionul de pasageri ar fi fost doborât de terorişti. În Sinaiul de Nord din Egipt se află un grup islamist afiliat ISIS, care a ucis numeroşi soldaţi şi poliţişti.

UPDATE 2. Cursa Kolavia 7K9268, un Airbus A320, a dispărut de pe radar la 23 de minute de la decolarea de pe Aeroportul Sharm El-Sheikh, scrie rt.com.

Avionul se deplasa între resortul turistic egiptean şi St. Petersburg şi aparţine companiei Kogalymavia, care foloseşte numele Metrojet.

Avionul ar fi trebuit să contacteze turnul de control din Larnaca, după ce a intrat în spaţiul aerian al Egiptului, dar nu a făcut acest lucru.

Potrivit RIA Novosti, pilotul avionului dispărut a cerut o schimbare a direcţiei de zbor, spunând că aeronava va ateriza în Cairo.

Compania Metrojet a fost implicată în 2011 într-un accident grav, când unul din avioanele sale a luat foc pe aeroportul Surgut din Munţii Urali, Rusia. 3 oameni au murit atunci şi alţi 40 au fost răniţi, iar aeronava a ars timp de 10 minute.

Ultimul incident grav în care a fost implicată compania aeriană rusă s-a petrecut în noiembrie 2013, când zborul Tatarstan 363 s-a prăbuşit pe aeroportul internaţional Kazan, când avionul a încercat să aterizeze. 50 de oameni au murit în urma accidentului aviatic, scrie RT.

UPDATE 1. Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, şi se îndrepta spre oraşul rus Sankt Petersburg.

Iniţial au apărut informaţii contradictorii despre avion, unele surse afirmând că aparatul de zbor ar fi dispărut deasupra Ciprului.

Avionul era operat de compania aeriană rusă Kogalimavia şi avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului. Majoritatea pasagerilor ar fi turişti ruşi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top