Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce pățești dacă bei apă cu gheață

Stiri

Uite ce pățești dacă bei apă cu gheață

În sezonul cald avem tendința de multe ori de a consuma alimente reci și să bem cât mai multă apă cu gheață. După cum era de așteptat, specialiștii ne avertizează că acest lucru nu este tocmai o idee bună.

Corpul nostru este obișnuit să funcționeze normal la o anumită temperatură, iar când acest lucru se modifică, avem și noi de suferit. Chiar dacă un pahar mare de apă cu gheață pare să ne facă bine, răcorindu-ne, pe termen lung acesta ne poate face mai mult rău și ne afectează serios sănătatea.

CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă DIETĂ DE VARĂ

Conform dailynutritionnews.com, cu fiecare înghițitură de apă rece vasele de sânge ajung să se micșoreze, în timp ce tractul digestiv devine tot mai rigid.

Mai mult decât atât lichidul rece nu este deloc hidratant, așa cum cred mulți. Ba mai mult, organismul va fi într-o luptă continuă, iar acesta se chinuie constant să regleze temperatura corpului, misiune îngreunată deja de temperaturile mari de afară. În plus și dantura noastră va avea de suferit, întrucât apa cu gheață nu va face altceva decât să slăbească rezistența smalțului dinților.

Astfel, în loc să genereze energie și să digere alimentele corespunzător, corpul nostru va suferi câte un mic șoc de fiecare dată când consumăm alimente reci.

Să nu uităm că această destabilizare a organismului duce la riscuri mai mari de a răci în mijlocul verii, slăbind tot mai mult sistemul imunitar. Drept urmare, zicala conform căreia persoanele inteligente răcesc vara este total greșită.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top