Connect with us

Revistateo.ro

rinichii

Stiri

Uite ce obiceiuri zilnice iti distrug rinichii

Rinichii tăi filtrează sângele, produc hormoni, absorb minerale, produc urina, elimină toxinele și distrug acizii, așadar rolul lor este vital pentru sănătatea ta. Uite care sunt obiceiurile zilnice care le fac mai mult rău decât bine.

CITEȘTE ȘI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: LISTA CELOR MAI PERICULOȘI ÎNDULCITORI. CONSUMI AȘA CEVA?

1. Consumul prea scăzut de apă plată. Cea mai importantă funcție pe care o îndeplinesc rinichii este aceea de a filtra sângele și de a elimina astfel toxinele. Atunci când nu consumi suficientă apă plată în timpul zilei, toxinele și deșeurile încep să se acumuleze și poat provoca afecțiuni grave de sănătate.

2. Consumul prea ridicat de sare. Corpul tău are nevoie de sodiu sau sare pentru a funcționa corect. Dar cei mai mulți dintre noi consumă prea multă sare, fapt care poate crește tensiunea arterială. Indicat este să nu mănânci mai mult de 5 grame de sare zilnic.

3. Consumul prea ridicat de zahăr. Studiile recente au arătat că persoanele care consumă două sau mai multe băuturi dulci pe zi sunt mai predispuse la a avea proteine ​​în urina lor. Prezența proteinelor în urină este un semn că rinichii tăi nu își fac treaba așa cum ar trebui.

4. Consumul prea mare de cafea. La fel ca sarea, cafeina poate ridica tensiunea arterială și astfel poate pune presiune suplimentară pe rinichii tăi. De-a lungul timpului consumul excesiv de cafea poate provoca afecțiuni la nivelul rinichilor.

Sursa foto: unica.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top