Connect with us

Revistateo.ro

Uite care sunt alimentele care previn riscul de cancer la sân

Sanatate

Uite care sunt alimentele care previn riscul de cancer la sân

Deşi cancerul la sân poate fi o moştenire genetică, medicii susţin că boala este provocată şi de o alimentaţie nesănătoasă şi de lipsa consumului de anumite alimente. Iată ce trebuie să mănânci pentru a evita riscul de îmbolnăvire de cancer la sân.

CITEŞTE ŞI: CARE SUNT SIMPTOMELE CANCERULUI ÎN GÂT

Brocolii. Una dintre cele mai nutritive legume, broccoli este benefic pentru sănătate în general. Sulfofanul care se găseşte în acest aliment poate opri dezvoltarea celulelor canceroase. O porţie de broccoli de 3 ori pe săptămână, reprezintă cantitatea perfectă pentru prevenţia riscului de cancer la sân.

Morcovi. Beta carotenul care se găseşte din abundenţă în morcovi este una dintre substanţele care diminueaza riscul apariţiei de cancer la sân. Un studiu efectuat în acest sens, a demonstrat că femeile care consumaseră 2-3 porţii de morcovi de 3 ori pe săptămână prezentau un risc cu 17% mai mic în privinţa apariţiei acestei boli nemiloase.

Roşii. Roşia este probabil cel mai uşor aliment de integrat în dietă, având în vedere că tot ce trebuie să faci este să le adaugi peste salate sau alte mâncăruri. Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, în special în licopenă, acestea reuşesc să stopeze formarea tumorilor şi elimina radicalii liberi din organism.

Usturoi. Acesta face parte din grupa alimentelor preferate de medicina tradiţională. Având în vedere că este folosit pentru vindecarea diferitelor afecţiuni, nu este de mirare că este recomandat şi pentru prevenierea cancerului la sân.

Afine. Ele sunt printre cele mai populare alimente recomandate în prevenirea multor tipuri de cancer, nu face exepţie nici canecerul la sân. Acestea conţin antocianine care sprijină sistemul imunitar şi înlatura radicalii liberi.

Ciupercile albe. Cercetările au demonstrat că ciupercile împiedică multiplicarea celulelor canceroase prin sprijinirea producţiei de estrogen.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top