Connect with us

Revistateo.ro

Trucuri pentru o viata indelungata

Sanatate

Trucuri pentru o viata indelungata

Sunt oameni care sunt in fiecare zi coplesiti de probleme, care au termene limita, care se cearta cu seful sau oameni care sunt dati afara de la locul de munca. Sunt la fel de multi oameni care afla ca sunt bolnavi sau care afla ca au pierdut pe cineva drag. Si totusi viata continua! Iata, cateva sfaturi care te pot ajuta sa fii mai eficient si mai bun.
Dormi o ora in plus:
Lipsa somnului creste riscul aparitiei unui infarct sau a unui atac cerebral. Un studiu american arata ca in cazul persoanelor care au inceput sa doarma cate 8 ore in plus pe seara s-a constat o echilibrare a tensiunii arteriale.
..dar nu mult somn
Un studiu publicat intr-o importanta revista medicala, din lume,”Archives of General Psychiatry”, a demonstrat  ca persoanele care obisnuiesc sa doarma mai mult de 8 ore au un risc mare de a muri prematur.

Note muzicale
Conform unui studiu realizat de universitatile Yale si Harvard , cei care fredoneaza melodii au un sistem cardiac si o sanatate mentala imbunatatita.Suprinzator, dar calitatea vietii este mai buna.
Do, Re, Mi ..

Zambeste!
Cu cat zambetul este mai larg, cu atat viata mai lunga. Poti sa crezi? Persoanele care zambesc des si au o stare generala buna isi prelungesc durata de viata cu 7 ani.

Ciocolata ajuta!
Ti-e pofta de ciocolata ? Mananca! Conform unui studiu american, persoanele care consuma ciocolata sau dulciuri de trei ori pe luna isi prelungesc viata.

Eu am prieteni, Tu?
Tot cercetatorii americani au descoperit ca persoanele inconjurate de prieteni au o perspectiva mai buna asupara vietii.

Fara egoism
Cei care se implica in actiuni de voluntariat traiesc mai mult fata de cei care nu fac nimic din acest punct de vedere. Plus  ca, nu sufera de depresii si au mai putine dureri. Actul de a face bine ridica nivelul oxitocinelor, care ajuta sistemul imunitar.

Tipicari
Psihologii sustin ca persoanele organizate care-si fac un obicei din a pune lucrurile la locul lor vor face fata cu brio provocarilor vietii. Acestia nu sunt mai stresati, deci dorm mai bine.

Sport
Antreneaza-te! Astfel incat la 40-50 de ani sa poti parcurge 1.5 kilometrii in mai putin de o ora. Ce inseamna asta? Te vei proteja mai bine de afectiunile cardiace! Nu inseamna ca trebuie  sa incepi sa alergi, ci sa-ti imbunatatesti rezistenta accelerand ritmul de mers obisnuit.

Ceai
Conform un stiudiu israelian, cei care beau ceai isi prelungesc durata de viata, fata de cei care nu au acest obicei. SFAT: Amesteca apa inainte de a scoate pliculetul de ceai- vei obtine cu 15% mai multi antioxidanti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top