Connect with us

Revistateo.ro

Trucul simplu care te scapă de amenda de circulație! Ce trebuie să faci

Stiri

Trucul simplu care te scapă de amenda de circulație! Ce trebuie să faci

Vești extrem de bune pentru șoferii care primesc o amendă de circulație. Noul Cod rutier le vine în ajutor cu o dispoziție care îi ajută să scape de amendă într-un mod extrem de simplu.

Toți șoferii care sunt trași pe dreapta de către polițiști și se dispune reținerea permisului primesc un proces-verbal. În acest proces verbal, polițiștii notau durata suspendării permisului, mențiunile cu privire la aplicarea sancțiunii, precum și temeiul legal. În cazul în care unul dintre aceste informații lipsește din procesul-verbal, acesta poate fi contestat.

Citește și: ITP 2018: Se schimbă regulile pentru șoferi. Pentru ce se dau sancțiuni din 20 mai

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis recent, printr-un recurs în interesul legii, că lipsa mențiunii cu privire la aplicarea sancțiunii suspendării dreptului de a conduce, a intervalului de timp și a temeiului legal (articolul din Codul rutier) atrage nulitatea relativă a procesului-verbal de contravenție prin care s-a dispus reținerea permisului, informează auto-bild.ro.

Șoferii trebuie să verifice următoarele informații conform deciziei Curții: e necesar ca în procesul-verbal de contravenție să fie trecută nu doar măsura reținerii permisului de conducere, ci și măsura suspendării dreptului de a conduce, a duratei acestei măsuri și temeiul legal.

În caz contrar, procesul-verbal de contravenție e anulabil în instanță, chestiune care poate fi invocată numai de către contravenient, adică de șoferul sancționat, în plângerea contravențională.

Citește și: Live pe Facebook la volan? Amenzi și puncte de penalizare – Proiectul de modificare a Codului Rutier, la Senat

Începând cu luna aprilie 2018, există noi sancțiuni și în cazul celor care circulă cu ITP-ul expirat.

ITP 2018: Noi reguli, noi sancțiuni

Astfel că șoferii care vor fi prinși cu ITP expirat vor fi amendați și se vor confisca plăcuțele. Mașinile nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul.

Politistul va retine şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie.

Aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top