Connect with us

Revistateo.ro

Afă ce se întâmplă când plângi. Sunt lucruri uimitoare care se întâmplă în corpul uman. Află despre ce este vorba în legătură cu lacrimile.

Sanatate

Transformările uimitoare care se petrec în organism atunci când plângi

Atunci când plângi te eliberezi de emoțiile negative și te liniștești. Însă, în corpul tău se întâmplă mai multe lucruri când plângi. Sunt lucruri uimitoare, pe care nu multe persoane le cunosc.

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când plângi

1. Lacrimile au rolul de a curăța ochii. Sunt un antibiotic natural și înlătură aproximativ 95 % din bacteriile care fac rău ochiului. Acest proces se întâmplă în doar 5 minute.

2. Lacrimile ajută vederea. Când membrana oculară este deshidratată, vederea poate avea de suferit. Este posibil să nu mai poți vedea bine. Dar când plângi, lacrimile hidratează această membrană, ceea ce îmbunătățește considerabil vederea.

3. Lacrimile pot elibera toxinele. Știai că lacrimile au o compoziție diferită, în funcție de motivul pentru care apar? Dacă lăcrimezi când tai ceapa, atunci lacrimile sunt formate în proporție de 98 % din apă. Lacrimile cauzate de evenimentele triste conțin prolactină, un hormon al stresului.

4. Lacrimile te eliberează de emoțiile negative. Când plângi, te eliberezi de acele emoții. Mai mult decât atât, dacă vezi o persoană plângând, atunci se activează instinctul de a proteja persoana respectivă. Și, astfel, apare empatia.

5. Există o teorie potrivit căreia oamenii se simt eliberați atunci când plâng. Asta pentru că lacrimile care au fost declanșate de emoții au în compoziție hormoni de stres. Prin intermediul lacrimilor, aceștia sunt eliberați din organism. Mai există și o altă variană, o teorie potrivit căreia prin plâns sunt eliberate endorfine. Acestea sunt eliberate și în timpul exercițiilor fizice și în timp ce râzi.

Potrivit studiilor, femeile plâng de 4 ori mai mult decât bărbații. Dar, când vorbim despre anumite momente din viață, momente dureroase, atunci femeile și bărbații plâng la fel de mult, spun studiile.

Un lucru neașteptat este acela că femeile plâng când trec prin momente nefericite, în timp ce bărbații plâng când sunt fericiți.

Citeste si: Așa scapi de durerile de cap, prof. Ovidiu Bojor

Durerile de cap nu sunt plăcute. Din nefericire, oricine se confruntă cu această problemă. Iată cum poți scăpa de acestea prin intermediul unor remedii naturiste. Poți lua în calcul și recomandarile profesorului Ovidiu Bojor. Iată ce trebuie să faci.

Așa scapi de durerile de cap – prof. Ovidiu Bojor

În timp ce unele persoane au dureri de cap foarte rar, altele se pot confrunta cu această situație timp de mai multe zile pe lună. Aceste dureri pot fi unele ușoare, suportabile, sau mai accentuate. Iar migrenele sunt mult mai intense comparativ cu durerile de cap. Pot chIar să afecteze stilul de viață. Din fericire, există anumite metode cu ajutorul cărora poți combate durerile de cap și/sau migrenele.

Plantele recomandate în astfel de situații sunt următoarele: rozmarin, tei, lavandă, mentă, ronița. Pentru a prepara ceaiul ce combate aceste probleme ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • – 10 grame de frunze de rozmarin
  • – 25 de grame de coada-șoricelului
  • – 20 de grame de frunze de roiniță
  • – 25 de grame de tapla gâștii
  • – 20 de grame de flori de tei

Plantele trebuie să fie amestecate respectând cantitățile menționate mai sus. Pentru a pregăti ceaiul trebuie să folosești o lingură din acest amestec pentru 250 de ml de apă. Apa trebuie să fie clocotită. Lasă la infuzat timp de câteva minute, după care poți strecura ceaiul. Este recomandat să se bea câte două căni de ceai pe zi pentru a combate durerile de cap și/sau migrenele.

De asemenea, Ovidiu Bojor, fitoterapeut, recomandă să se folosească aparatul salin care are rolul de a purifica aerul din locuință. În plus, creează un mediu relaxant, plăcut, care te va ajuta să te odihnești.

Așadar, când mai ai dureri de cap, poți încerca să pregătești ceaiul amintit în rândurile de mai sus. De asemenea, poți ține cont și de recomandarea fitoterapeutului Ovidiu Bojor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top