Connect with us

Revistateo.ro

Sfinții Trei Ierarhi este o sărbătoare cu cruce roșie în calendar, prăznuită pe 30 ianuarie.

Stil de viata

Traditii si obiceiuri de Sfintii Trei Ierarhi. Ce sa nu faci pe 30 ianuarie

Crestinii ortodocsi respecta o serie de traditii si obiceiuri de Sfintii Trei Ierarhi, sarbatoare care are loc pe 30 ianuarie.

Cei trei sfinti pomeniti in calendarul ortodox pe 30 ianuarie sunt Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Grigore Teologul si Sfantul Vasile cel Mare.

Cei trei ierarhi sunt considerati drept cei mai mari invatatori si pastori din istoria crestinismului. Au devenit cunoscuti si respectati in lumea crestina pentru viata duhovniceasca, pentru intelepciunea si luminarea, modestia si smerenia cu care au trait pentru a propovadui cuvantul lui Dumnezeu.

Ce sa (nu) faci de Sfintii Trei Ierarhi

1. Batranii spun ca ziua de 30 ianuarie este o zi a reconcilierii. Ca sa iti mearga bine tot anul, trebuie sa faci pace cu cei pe care i-ai suparat sau te-au suparat. Nu e bine sa te certi in aceasta zi sfanta.

2. Nu instraina lucruri din casa. Se spune ca persoanele care dau obiecte cu imprumut in aceasta zi vor avea parte numai de pagube materiale in urmatoarele luni.

3. Crestinii aduc ofrande pentru cei inmormantati si dau de pomana vin si coliva.

4. Vaduvele trebuie sa se roage lui Grigore Teologul, aparatorul femeilor care au ramas singure. Se spune ca rugaciunile pe care le spun vaduvele in aceasta zi sunt facatoare de minuni.

5. In aceasta zi este bine sa ii ajuti pe cei sarmani, in special pe copii. Bunatatea dovedita in aceasta zi va fi rasplatita de Bunul Dumnezeu.

6. Nu e voie sa speli haine, pentru ca acest lucru este considerat lipsa de respect fata de cei trei sfinti. Femeile care se ocupa de treburile casnice in aceasta zi vor avea parte numai de necazuri.

CITESTE SI: RUGACIUNI CATRE SFANTUL IOAN GURA DE AUR

7. Tot in aceasta zi e bine sa mananci cu moderatie. Cei care dau petreceri sau fac din masa principala un festin nu vor avea noroc la bani si vor indura foamea tot anul. E o zi de rugaciune, inainte de toate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top