Connect with us

Revistateo.ro

Traditii, obiceiuri si superstitii de Ziua Indragostitilor

Stil de viata

Traditii, obiceiuri si superstitii de Ziua Indragostitilor

TRADITII, OBICEIURI SI SUPERSTITII DE ZIUA INDRAGOSTITILOR. Iubaretii din toata lumea celebreaza dragostea pe 14 februarie, ziua Sfantului Valentin.

TRADITII, OBICEIURI SI SUPERSTITII DE ZIUA INDRAGOSTITILOR:

1. ZIUA CASATORIEI PASARILOR

14 februarie este cunoscuta in Marea Britanie si ca „ziua casatoriei pasarilor”. Daca doua persoane care se plac vad in aceasta zi porumbei dragastosi, trebuie sa isi puna o dorinta in legatura cu relatia lor.

2. NU ESTE DOAR ZIUA INDRAGOSTITILOR

Daca la inceput sarbatoarea era doar a cuplurilor, in timp, aceasta zi a devenit si ziua in care ne manifestam afectiunea fata de prieteni si familie, moda recenta care vine tot din vestul Europei.

Legenda Sfantului Valentin

HUFF.RO: 7 descoperiri științifice care te vor face să sărbătorești Ziua Îndrăgostiților

3. INDRAGOSTITII ISI TRIMIT FELICITARI SCRISE DE MANA

Acest obicei provine inca din 1800. Pe vremea aceea, felicitarile erau confectionate din satin si dantela. Felicitarile simbolizeaza dragostea si aprecierea reciproca.

4. LINGURI SCULPTATE DIN LEMN SAU LACATE CU CHEI, DARURILE IUBIRII

Cele mai reprezentative cadouri de Ziua Indragostitilor sunt lingurile din lemn (simbolul casniciei indestructibile) sau lacatele cu chei. Aceste cadouri se ofera in multe sate din Anglia.

5. PASARILE LE SPUN FETELOR SINGURE CU CINE SE VOR CUPLA

Se spune ca pasarea pe care o vad femeile singure de Ziua Indragostitilor le spune cu cine se vor cupla, ce fel de sot vor avea, astfel: daca vad o mierla, destinul le va aduce in cale un preot sau marinar; daca vad o pasare cu pene galben, iubitul lor va fi unul bagat; vrabia face trimitere catre un om al muncii, fermier, constructor sau instalator; pasarile cu pene albastre anunta o casnicie cu un om pus pe sotii, iar porumbelul un barbat iubitor. Atentie, daca femeile vad o ciocanitoare, vor ramane nemaritate.

6. COADA SORICELULUI SUB PERNA

Fetele isi pun sub perna o floare de coada soricelului. Persoana de sex masculin pe care o viseaza sau primul barbat pe care il vor intalni imediat ce ies din casa le va fi sot.

7. FETELE NEMARITATE TREBUIE SA INCONJOARE BISERICA DE 12 ORI

Fetele care nu au inca iubit, logodnic sau sot trebuie sa inconjoare o biserica de 12 ori in ziua Sfantului Valentin. Acest obicei le ajuta sa isi viseze ursitul.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top