Connect with us

Revistateo.ro

Tradiții: Ce nu trebuie să faci în această seară și în niciun caz MÂINE

Credinta

Tradiții: Ce nu trebuie să faci în această seară și în niciun caz MÂINE

Calendar ortodox 11 februarie 2018. Biserica Ortodoxă îi pomenește duminică pe Sfântul Mucenic Vlasie și pe Sfânta Teodora, împărăteasa.

Nu este bine să faci asta în această seară și în niciun caz mâine

Sfântul Vlasie a trăit pe vremea împăraților români Dioclețian și Licinus, aprigi prigonitori ai creștinilor. A fost episcopul Sevastiei Capadociei. Din cauza prigonirilor, se retrage în munți.

FOTO: Iti vor da lacrimile cand vei vedea ultima imagine… Un cuplu in varsta s-a fotografiat in acelasi loc, ani la randul.

Sfântul Vlasie se ridicase la o asemenea măsură încât și fiarele îl ascultau și veneau să fie binecuvântate de el. De asemenea, prin mâinile lui se făceau multe tămăduiri. Vânătorii i-au găsit peștera și l-au dus în cetate.

Imagini cu avionul prăbușit în Rusia (surse) – Reacția lui Vladimir Putin

Pătimirea mucenicească a sfântului nu a fost fără rod, căci în timpul pătimirii Sfântului Vlasie, șapte femei care îi urmau s-au alăturat mărturisirii sale. Printr-un vicleșug, arătându-se dornice a sluji idolilor, cele șapte femei au reușit să arunce în apă statuile.

Primele mărturisiri! Nepoata lui Arsenie Boca vorbeste: „L-a avut pe…” – Imagini nemaivăzute

După ce au fost torturate, fericitelor femei le-au fost tăiate capetele. Cei doi copii ai uneia dintre sfintele femei au fost încredințați de această Sfântului Vlasie.

S-a încheiat slujba! Începe Duminica Infricosatei Judecati – Părintele Petroniu Tanase ne spune ce trebuie să facem

Tortionarul sfântului, Agricolă, a poruncit că Vlasie să fie aruncat în iezer, însă acesta, după ce a însemnat apă cu semnul Crucii, a mers pe apă că pe uscat. Văzând această, 68 de bărbați și-au pierdut viață încercând să imite puterea lui Hristos, invocându-i pe idolii lor. Sfântul Vlasie și cei doi copii au fost apoi uciși în afară orașului, prin tăierea capetelor, la 11 februarie.

Sfânta împărăteasa Teodora este cinstită pe 11 februarie. Împărăteasa Teodora alături de împărăteasa Irina sunt cele care au stabilit în urmă sinoadelor cinstirea sfintelor icoane. Puterea lui Hristos, invocându-i pe idolii lor. Sfântul Vlasie și cei doi copii au fost apoi uciși în afară orașului, prin tăierea capetelor, la 11 februarie.

Tot pe 11 februarie 2018 este și Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2018.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top