Connect with us

Revistateo.ro

Tort de post cu ciocolata

Retete de post

Tort de post cu ciocolata

Vrei sa prepari un tort, dar te gandesti ca nu poti face asta din cauza postului? Iti prezentam o reteta delicioasa de tort de post cu ciocolata. Se face usor si iti va indulci complet ziua.

Ingrediente pentru tortul de ciocolata de post

PENTRU BLAT AI NEVOIE DE:

– 400 de grame de faina;
– 200 de grame de indulcitor;
– 50 de grame de cacao;
– 2 lingurite de bicarbonat de sodiu;
– o lingurita de praf de copt;
– o jumatate de lingurita de sare;
– 150 mililitri de ulei vegetal;
– o lingurita de extract de vanilie;
– o lingurita de zeama de lamaie;
– 450 mililitri apa calda (sau cafea).

PENTRU CREMA AI NEVOIE DE:

– 400 de mililitri de lapte de cocos;
– 40 de grame de indulcitor;
– un pliculet de praf de sare;
– 300 de grame de ciocolata neagra de post (din comert);
– o lingurita de cacao pudra pentru glazura;
– 2 lingurite de ulei de cocos (sau alt ulei vegetal).

Cum se prepara blatul

1. Inainte de toate, cerne faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol.

2. Adauga restul ingredientelor pentru blat si amesteca bine. Toarna blatul in doua tavi egale ca dimensiune si lasa-le la copt in jur de 30 de minute. Verifica din cand in cand cu o scobitoare daca blatul s-a copt. Evita sa lasi blatul in cuptor prea mult timp pentru ca se va usca.

3. Scoate tava din cuptor si lasa blatul pe masa sa se raceasca.

Cum se face crema

1. Important de precizat! Inainte sa fie utilizat, laptele de cocos trebuie pastrat la rece, in frigider.

2. Amesteca ciocolata neagra cu indulcitorul si laptele de cocos. Pune vasul pe baie de aburi pana se topesc ingredientele.

3. Ia vasul de pe aragaz si pune-l la rece pentru aproximativ 3 ore. Foloseste-te de un mixer electric pentru a amesteca bine ingredientele. Amestecul trebuie sa devina pufos, aerat. Poti adauga cateva lingurite de cacao in plus daca vrei o crema mai densa.

CITESTE SI: Prăjitură de post cu morcovi

4. Unge blaturile cu crema.

Cum se face glazura

Topeste ciocolata intr-o cratita. Amesteca apoi ciocolata topita cu uleiul ales si toarna peste tort. Lasa glazura sa se scurga pe margini. Pune tortul la frigider.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top