Connect with us

Revistateo.ro

Tort cu ciocolata si rodie

Torturi

Tort cu ciocolata si rodie

Ingrediente Tort cu ciocolata si rodie

225g de unt, plus extra pentru uns
250g de ciocolata neagra (70% cacao), rupta in patrate
5 oua mari
225g de zahar muscovado
85g de migdale macinate

50g de faina, plus 1 lingura suplimentara
PENTRU TOPPING
150ml de smantana pentru frisca
100g de ciocolata neagra (70% cacao), tocata grosier
1 lingura de zahar pudra, trecut prin sita
1 mana seminte de rodie

Mod de preparare Tort cu ciocolata si rodie

Tort cu ciocolata si rodie1. Unge cu mult unt o forma rotunda cu diametrul de 23cm, apoi tapeteaza fundul acesteia cu hartie de copt. Incinge cuptorul la 180°C. Pune untul si ciocolata intr-un bol mediu si topeste-le, fie deasupra unei oale cu apa clocotita, fie in cuptorul cu microunde. Amesteca-le pentru a obtine o crema fina, apoi pune bolul deoparte.

2. Sparge ouale intr-un bol mare, adauga zaharul, apoi bate-le cu un mixer 5-8 minute, pana cand obtii o compozitie groasa, ca un mousse, cu un volum dublu fata de cel initial. Toarna ciocolata topita pe peretii bolului si incorporeaz-o in compozitie cu ajutorul unei linguri mari de metal, amestecand pana ce nuanta de maro devine uniforma. Nu te grabi, lucreaza incet pentru ca e important sa pastrezi lejeritatea obtinuta anterior. Presara migdalele macinate, faina si ¼ lingurita de sare, apoi omogenizeaza din nou compozitia.

3. Transfera cu grija aluatul in tava, apoi culege ultimele urme din bol cu ajutorul unei spatule. Da tava la cuptor pe raftul din mijloc, timp de 30-35 de minute sau pana cand blatul s-a umflat si s-a stabilizat la suprafata. Lasa-l sa se raceasca in tava, pe un gratar pentru prajituri. E posibil sa se mai dezumfle si sa se crape pe alocuri, dar e in regula.

4. Pentru topping, adu smantana la punctul de fierbere. Pune ciocolata intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, apoi toarna peste ele smantana fierbinte. Lasa-le cateva minute, apoi amesteca-le pentru a obtine o crema fina. Lasa crema sa se raceasca si sa se ingroase in urmatoarele 10 minute. Scoate cu grija blatul din tava, asaza-l pe o farfurie, apoi intinde glazura pe el, lasand-o sa se scurga pe peretii tortului. Dupa cateva minute, presara semintele de rodie. Fie serveste tortul imediat, fie tine-l la frigider cateva ore.

5. V.N. per felie: 544 kilocalorii, 7g proteine, 35g carbohidrati, 40g grasimi, 22g grasimi saturate, 3g fibre, 28g zahar, 0,2g sare

Sursa: GoodFood

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Torturi

To Top