Connect with us

Revistateo.ro

Te trezeşti noaptea transpirat? Uite ce ţi se poate întâmpla!

Sanatate

Te trezeşti noaptea transpirat? Uite ce ţi se poate întâmpla!

Chiar dacă este normal ca, cel puţin pe timpul verii, să transpirăm în timp ce dormim, eliminarea în exces a apei prin piele poate fi un semn că suferim de o boală.

Transpiraţia excesivă se mai numeşte şi hiperhidroză şi apare atunci când glandele sudoripare secretă apă în exces. O cauză des întâlnită în această situaţie este dată de efectul medicamentelor asupra unor oameni, cum sunt pilulele vasodilatatoare sau antidepresivele.

În cazul femeilor aflate la menopauză, din cauza bufeurilor, hiperhidroza este iarăşi un efect secundar al acelei perioade mai delicate, la fel cum se întâmplă şi în cazul celor care consumă o cantitate mare de alcool înainte de culcare.

Dacă te trezeşti transpirat în timpul nopţii, mai ales în zona frunţii, este posibil să suferi de lipsă de calciu, chiar dacă acest fenomen este întâlnit îndeosebi la cei mici, de până în patru ani. Şi lipsa de magneziu are acelaşi efect asupra noastră, aşa că nu ar strica să cerem părerea unui specialist, care ne poate prescrie ulterior anumite suplimente alimentare.

Alte boli care au ca simptom transpiraţia nocturnă excesivă sunt hipertiroidia, anemia, tuberculoza ori chiar diferite tipuri de cancer. În cazul TBC-ului însă, această boală este însoţită şi de o tuse persistentă, febră sau pierderea poftei de mâncare.

Rareori, însă de luat în seamă, este posibil să te trezeşti ud leaorcă şi din cauza leucemiei sau a cancerului la nivelul ţesutului limfatic. Aici intervine însă şi scăderea în greutate, senzaţia permanentă de oboseală ori astenia.

ATENŢIE! ACEST ARTICOL ESTE SCRIS CU TITLU INFORMATIV ŞI NU ÎNLOCUIEŞTE VIZITA SAU PĂREREA UNUI SPECIALIST.

Sursa foto huffingtonpost.com

CITEŞTE ŞI: Scapă de transpirația cauzată de caniculă cu aceste 6 remedii naturiste!

6 remedii naturiste4 care previn și combat transpirația:

1. MACERAT DIN COADA DE STEJAR
Ai nevoie de codițe de stejar (aproximativ 300 de grame la un litru de apă de izvor) pe care să le lași la macerat timp de 16 ore. Adaugi această soluție în cada în care faci baie și stai în ea timp de 15 minute. Vei observa după aceea că nu mai transpiri abundent.

2. FRUNZELE DE NUC SAU DE DUD
Încălzește un litru de apă în care să adaugi 400 grame de frunză de nucă. Spală-te cu această apă în zonele unde transpiri cel mai des: subraț, frunte, picioare etc.

3. OȚETUL DE MERE
Dacă vrei să-ți normalizezi PH-ul axilar tamponează-ți zona subrațului cu oțet de mere din când în când. Pentru un efect mai bun, lasă în zona în care transpiri des o compresă cu oțet de mere timp de 15 minute.

4. SUC DE LĂMÂIE CU PIPER
Mirosurile neplăcute cauzate de transpirație devin istorie dacă te speli subsuoară cu suc proaspăt de lămâie, în care e bine să adaugi o linguriță-două de piper negru măcinat.

5. ALOE VERA
Proprietățile antiseptice și astringente fac din această plantă una benefică pentru problemele legate de transpirație. Pune aloe vera pe pielea ta, deoarece frunzele acestei plante conțin substanțe ce împiedică dezvoltarea bacteriilor care cauzează mirosurile neplăcute.

6. BAIA CU PĂTRUNJEL ȘI SPANAC
Pune în apa din cadă 450 grame de pătrunjel și 200 grame de spanac. Clorofila din aceste plante va ține mirosul neplăcut la depărtare mai mult timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top