Connect with us

Revistateo.ro

Taxi, du-ma unde vrei... Dar cat costa un taxi in alte tari?

Stiri

Taxi, du-ma unde vrei… Dar cat costa un taxi in alte tari?

Atunci cand mergi intr-o calatorie in alta tara si nu ai masina, inevitabil apelezi la mijloacele de transport in comun sau la taxiuri. Am aflat pentru voi cam cat costa un taxi in tarile exotice in care visati sa va faceti vacantele.

Cele mai ridicate tarifuri din lume la taxiuri le gasesti imediat ce ai ajuns in Noua Zeelanda. Aeroporturile din Christchurch si Queenstown te asteapta cu taxiuri cu preturi destul de piperate. Astfel ca, de la aeroport in centrul orasului, circa 10 kilometri, atat in Christchurch cat si in Queenstown, costa 45 de dolari.

La Paris in schimb, aceiasi kilometri te costa de doua ori mai putin decat in Noua Zeelanda. Avand in vedere ca serviciile de transport in comun sunt mai bine puse la punct in Franta, Marea Britanie, Olanda si Italia, si taxiurile sunt mai ieftine deoarece concurenta este foarte mare.

Cele mai ieftine curse cu taxiul sunt in Asia. In Thailanda si Malaezia, o cursa cu taxiul costa 0,33 NZD (dolar neozeelandez = 0,85 dolari americani), respectiv 0,41 NZD.

In Spania, costul pe kilometru ajunge la 3,27 dolari, in SUA la 2,76/km, in Japonia la 1,56/km, in Marea Britanie la 3,48/km iar la vecinii bulgari 063/km.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top