Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Tampoanele au adus-o la un pas de moarte pe o tanara: „Nu puteam sa imi misc partea dreapta a corpului”

O adolescenta in varsta de 16 ani a inceput sa se simta obosita si sa vomite, asa ca s-a gandit ca are gripa.

In ciuda acestei stari vizibil ingrijoratoare, Katrina Shelton a mers la scoala, iar la cateva zile a cazut in casa si parintii au gasit-o mai mult moarta decat vie.

Dupa zile petrecute la terapie intensiva, doctorii i-au dat un diagnostic crunt: sindromul socului toxic, cauzat de tampoanele pe care le folosise in timpul menstruatiei.

Totul s-a intamplat intr-o zi obisnuita de scoala si, desi simtea un disconfort din cauza menstruatiei, a decis sa mearga la cursuri.

Medicii au incercat din rasputeri sa o trateze cu antiobiotice, iar timp de cateva zile starea ei a fost critica.

„Ma chinuiam sa imi pastrez ochii deschisi, ma simteam foarte rau, asa ca am sunat-o pe mama si a venit si m-a luat acasa”. a spus Katrina pentru Daily mail.

Tanara originara din Pentwater, Michigan, a dormit in acea zi, iar a doua zi pentru ca se simtea mai bine, s-a intors la scoala.

Nici nu a ajuns bine la scoala, ca peste cateva ore a inceput sa simta o oboseala intensa si a inceput sa vomite.

Katrina a mers la doctor, insa medicii nu i-au spus nimic, iar mama sa a ajuns sa o gaseasca in baie cazuta.

„M-am trezit si nu puteam sa imi misc partea dreapta a corpului. Nu reuseam sa imi ridic bratul si am inceput sa ma panichez. Nu imi amintesc cum am ajuns acolo, insa mama a trebuit sa ma care pana la masina, caci nu puteam sa ma misc”, a mai spus Katrina.

Citeste si: Cum opresti sa vina menstruatia, pentru o perioada indelungata. Nu este vorba despre sarcina

Medicii i-au luat tensiunea si au fost nevoiti sa repete acest lucru, caci era mult prea mica si i-au spus ce are. dupa ce si-a revenit.

Sindromul socului toxic este cauzat de o bacterie care intra in corp si elimina in organism toxine periculoase. La Katrina, aceasta bacterie provenea de la tampoanele pe care le folosea in timpul menstruatiei.

Katrina si-a pierdut jumatate de par in spital, insa acum este in afara oricarui pericol si le avertizeaza pe toate femeile care folosesc tampoane sa se gandeasca de doua ori.

”Mi-au spus sa nu mai folosesc vreodata tampoane. Poti sa citesti avertismentele de pe cutiile de tampoane, dar niciodată n-o să te gandesti ca ti se va intampla chiar tie”, a spus fata.

1 Comment

1 Comment

  1. Stoica lili

    2017-01-11T20:55:09+02:00 at 2017-01-11T20:55:09+02:00

    De la tampoane? Cum e posibil ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top