Connect with us

Revistateo.ro

Superstitii de Revelion din Romania si din intreaga lume

Stil de viata

Superstitii de Revelion din Romania si din intreaga lume – In ultima zi din an, in special seara, la apropierea orei 24, nu e bine sa…

O serie de superstitii de Revelion sunt respectate aproape cu sfintenie de oamenii din intreaga lume.

Nu doar in Romania exista obiceiuri aducatoare de bunastare. Exista locuri in lume unde anumite traditii, oricat ni s-ar parea de ciudate, sunt respectate pentru a intra cu bine in noul an.

1. In ultima zi din an, in special seara, la apropierea orei 24, nu e bine sa arunci din casa lucrurile invechite, nici macar gunoiul. Daca arunci lucrurile de care te-ai atasat, se zice ca dai din casa tot norocul.

2. Indragostitii se saruta sub vasc in noaptea dintre ani, pentru ca dragostea lor sa nu fie umbrita de niciun necaz in anul urmator.

3. Poate ca nu stiai, dar galagia din noaptea de Revelion este binevenita! Se spune ca vuietul si bucuria intrarii in noul an alunga spiritele rele.

4. Achita-ti toate datoriile pana in ziua de 31 decembrie. Nu e bine sa intri datornic in noul an. Se spune ca o vei duce din imprumut in imprumut tot anul urmator.

5. Tine deschisa usa in noaptea dintre ani. Anul vechi cu toate napastele sale iese din casa pentru a-i face loc noului an, mai darnic si mai roditor.

6. Toti stim ca trebuie sa mancam peste cand bat clopotele anuntarii orei 24, dar de ce? Ei bine, marinarii spun ca cei care mananca des pesti se strecoara printre probleme mai lesne.

7. Poarta un articol vestimentar rosu. Poate fi lenjeria intima, o bratara handmade sau o jacheta. Culoarea rosie alunga duhurile negative.

8. Aprinde o lumanare in noaptea de Revelion pentru ca anul ce vine sa fie unul luminos. De asemenea, e bine sa iti pui o dorinta cand se face 12 fix.

9. Ciuguleste dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, cate 12. Cand ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ti o dorinta care tine de bani. Strugurii si stafidele simbolizeaza abundenta financiara.

10. Nu uita sa tii in buzunare niste bani. Nu conteaza suma. Ideea e ca noul an sa nu te prinda sarac.

11. Nu te plange de nimic in noaptea de Revelion. Lacrimile varsate in noaptea dinspre 31 decembrie spre 1 ianuarie te vor urmari tot anul.

Ce se intampla in celelalte parti ale lumii in noaptea de Revelion

PERU – Oamenii din aceasta tara dau foc unei papusi folosite pe post de sperietoare de ciori. Papusa simbolizeaza raul acumulat de-a lungul anului.

FRANTA – Si in Franta, iubaretii se saruta sub vasc. Se spune ca cei care sunt afectuosi in noaptea dintre ani se vor casatori repede.

SPANIA – Spaniolii mananca strugurii pe ritmul clopotelor care bat la miezul noptii. La fiecare clopot, ei inghit cate o boaba de strugure pana la final dangatelor.

TURCIA – Turcii arunca cu sticlele de sampanie in peretii caselor pentru ca anul ce vine sa fie unul imbelsugat. Apoi, cealalta sticla de sampanie din mana e impartasita cu vecinii si rudele.

POLONIA – Polonezii poarta lenjerie intima noua in noaptea de Revelion, cu eticheta cu tot. Cei care fac asta vor avea succes in amor.

ITALIA – Pentru a fi sanatosi si vigurosi in anul ce vine, italienii mananca linte cu carne de porc.

JAPONIA – In noaptea dintre ani, clopotele templelor bat de 108 ori. 108 simbolizeaza numarul dorintelor pe care niponii si le pun, dar si cele 108 rele care pleaca.

BRAZILIA – Brazilienii intra in noul an pe plaja, imbracati in alb. Albul simbolizeaza speranta unui an mai bun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top