Connect with us

Revistateo.ro

Superstitii

Stil de viata

Superstitia este religia mintilor slabe?

Vineri 13, te ridici din pat si aluneci si -ahh , nu! spargi oglinda. Un inceput bun al zilei de lucru, nici nu banuiesti cate reguli ai incalcat pe care superstile nu le pierd din vedere. Si toata ziua continua cu o serie neplacuta de evenimente.Crezi sau nu, superstitiile par sa aibe ceva de spus. E mai bine sa ne asumam noi culpa sau sa invinovatim superstitiile lumii in care traim?

Cititi superstitii in legatura cu :
Pisica neagra :
Legenda spune ca in anul 1560, in regiunea Lincolnshire, un tata si fiul sau au fost speriati intr-onoapte fara luna, cand o creatura mica le-a sarit in cale de nicaieri. Aruncand cu pietre in jur, acestia au vazut o pisica neagra ranita, care alerga spre casa unei femei, suspectata ca ar fi vrajitoare . A doua zi, cei doi au intalnit-o pe femeia respectiva pe strada. Aceasta avea vanatai pe fata, un brat bandajat si mergea schiopatand. Din acea zi,toate pisicile negre sunt suspectate ca ar fi vrajitoare. Acest mit persista si in zilele noastre. Unii oameni inca mai cred ca in timpul noptii vrajitoarele se transforma in pisici si umbla noaptea pe strada pentru a urmari comportamentul oamenilor.

Pisicile negre poarta noroc daca:

  • le cresti acasa;
  • te intampina la usa;
  • iti intra in casa
  • intalnesti succesiv trei pisici negre;
  • atingi o pisica neagra;
  • merg in aceeasi directie cu tine;
  • stranuta la nunta ta.

Vei avea ghinion daca:

  • iti taie calea;
  • iti iese in cale dimineata;
  • iti intoarce spatele;
  • sperii sau alungi o pisica neagra de pe proprietatea casei tale.

Marti 13:   

Semne rele , alaturate  care dau multi fiori. Chiar daca esti superstitios sau nu, aceasta data nu poate sa treaca neobservata!
Ambele semne, separat, au o conotatie negativa, multe popoare considera numarul 13 ca fiind o cifra blestemata. Numarul 13 este socotit aducator de necazuri pentru ca , la Cina cea de Taina, au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, asta inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat, in Tarot numarul 13 este o arcana majoara ce are la baza un avertisment negativ.Ziua de Marti, alaturi de sambata este considerata ca fiind o zi cu 3 ceasuri rele, totul provine de la o regula folosita in astrologia orara, nimic magic la mijloc. Stim ca fiecare zi este impartita in 24 de ore, numai ca in astrologie, lungimea orelor este calculata altfel, nu este aceeasi cu cea deja cunoscuta de 60 de minute si nu fiecare zi incepe cu aceeasi ora.Marti, vor exista 3 ore planetare guvernate de Marte iar sambata 3 ore planetare patronate de Saturn. In restul zilelor saptamanale exista cate 2 ore guvernate de cele 2 planete malefice, asta ar insemna ca exsita in fiecare zi din saptamana 2 ceasuri rele, doar ca martea si sambata sunt 3 ceasuri rele.
Alaturi de marti asezam si simbolistica negativa a numarului 13, si iata aveum un motiv, in plus, de teama!

Scara:

O poveste din Vechiul Testament ne vorbeste despre Scara lui Iacob dintre cer si pamant. Unii oameni cred ca e de bun augur sa urci o scara, pentru ca ar putea fi drumul spre Dumnezeu. A trece pe sub o astfel de scara reprezinta exact contrariul, dar daca totusi trebuie sa treci pe sub scara, ar fi bine sa-ti tii degetele incrucisate pentru a alunga ghinionul.
Se spune ca aduce ghinion sa urci o scara cu numar par de trepte si nu e bine sa depasesti pe cineva care merge pe aceeasi scara.

Moarte si Inmormantari:

In sistemul de credinte si mituri romanesti moartea este vazuta ca o „mare calatorie”, „ca o mare trecere”.In formele de viata traditionala, poporul credea ca moartea este prevestita prin semne. Semnele prevestitoare de moarte erau: caderea unei oglinzi sau a icoanei, cantecul cucuvelei, urletul cainilor, caderea stelelor, anumite vise etc. Obiceiurile in legatura cu moartea incepeau inca din timpul agoniei. Existau practici menite sa usureze moartea. Ultimele dorinte ale celui care moare trebuie indeplinite intocmai, atat din respect pentru cel mort, cat si de teama urmarilor nefaste pe care le-ar putea avea neindeplinirea lor.
Stiati ca :
– Atunci cand te duci la o inmormantare nu este bine sa te duci si la mormintele rudelor moarte.
– Se spune ca atunci cand cineva moare, oglinzile din casa se acopera pentru ca sufletul celui mort intra si continua sa salasluiasca in oglinda.
La inmormantare, inainte de a fi pusa in sicriu persoana respectiva trebuie incaltata cu o pereche de pantofi noi.
– Daca pe casa canta cucuveaua, se spune ca cineva din familie va muri in curand.
– Atunci cand pleci de la o inmormantare nu trebuie sa privesti inapoi spre mormant pentru ca urmatorul mort va fi din familia ta.
– Pe data de 1 octombrie aprindeti noaptea cate o lumanare in fiecare camera in care a murit cineva in casa.
– Atunci cand un ceas care nu mai functiona de mult timp si se urneste dintr-o data se spune ca se anunta o moarte in familie.
– Se spune ca cel care moare in vinerea Pastelui, va ajunge direct in rai.
– O pasare intrata in casa e semn de moarte.
– Inmormantarile facute vinerea atrag o alta moarte in familie.
– Se spune ca aduce ghinion sa scoti sicriul din casa pe usa din dos sau cu capul inainte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top