Connect with us

Revistateo.ro

Stilistul lui TEO, te invata cum poti face cumparaturi destepte!

Stiri

Stilistul lui TEO, te invata cum poti face cumparaturi destepte!

Sezonul reducerilor a început, iar când spunem „cumpărături” cele mai multe doamne și domnișoare lasă la o parte orice activitate pentru o raită prin magazine. Un pantofior, o hăinuță, o gentuță, o bluziță nu e niciodată în plus. Le găsim oricând un locșor în dressing.

Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Și totuși, ne întrebăm uneori pe ce dăm banii când sunt reduceri? Pe orice ne pică în mână ori stăm, analizăm, probăm, încercăm să asortăm și apoi cumpărăm… Frumoasa Maria Andrei, Style & Lifestyle Director, ne învață, astăzi, să facem cumpărături … deștepte.

Daca vrei să-ți împrospătezi garderoba și să faci puțină lumină în șifonier, atunci, cel mai bine ar fi să începi prin a face o curățenie de pre-primavară pe rafturi și printre umerașe. Astfel, îți vei da seama ce trebuie pus „la păstrare”, ce trebuie înlăturat de îndată și de ce ai avea nevoie urgent.

Fusta, de la 229, 9 lei la 149,90 lei

Fusta, de la 229, 9 lei la 149,90 lei

Cea mai frecventă greșeală pe care o poți face, atunci când pleci la cumpărături în necunoștință de cauză, este să cumperi piese vestimentare sau accesorii care sunt asemănătoare celor pe care le ai deja sau de care nu ai neapărată nevoie. Atunci, invesțitia, fie ea și la preț redus, nu se justifică. Așa că e bine să-ți faci o scurtă listă cu „must have-uri”, adică ucruri de care chiar ai nevoie, listă ce îți va fi de mare ajutor, mai ales atunci când pleci la shopping cu un buget prestabilit.

Fusta, de la 229, 9 lei la 149,90 lei

Fusta, de la 229, 9 lei la 149,90 lei

De asemenea, ar fi bine să te documentezi, din revistele sau de pe site-urile de specialitate, despre ce anume se poartă și dacă din sezonul anterior sunt piese, în modele sau culori, în care merită să investești pentru că vor fi „la modă” și sezonul următor.

Dacă ultimele tendințe în modă nu sunt tocmai preocuparea ta numărul unu și nu ții să te îmbraci doar cu cele mai noi realizări de la un brand sau altul, atunci este bine să investești în piese clasice – cele care, indiferent de propunerile designerilor și marketingul de rigoare, nu își pierd valoarea de la un sezon la altul.

O altă dilemă, cu care ne confruntăm cu toții, este cea a accesoriilor. Dacă prin dulap mai găsești câte ceva de îmbrăcat, cu siguranță este mult mai greu să asortezi piesele între ele atunci când le-ai purtat deja, de câteva ori, în diverse combinații. Și atunci, poate că, în loc să-ți cumperi o rochie nouă, merită să investești într-o pereche de pantofi, mai ales că niciodată nu sunt suficienți, o geantă sau un colier, piese care pot fi purtate la cât mai multe ținute sau pot transforma cu totul o ținută mai veche, reușind să-și recapete strălucirea.

Nu uitați că moda trece, stilul…nu! Cu el te naști sau ți-l educi, iar lucrul cel mai important este să porți hainele care îți vin ție bine, în care te simți confortabil, pe care ți le permiți și care-ți fac trebuință. Lucrurile care „zac” în dulap, unele nepurtate, reprezintă o investiți proastă.

Daca vrei să faci o extravaganță și, la un moment dat, să-ți cumperi o piesă vestimentară și accesorii mai scumpe, este bine să fii sigură că ai cum să le porți, cum să le asortezi sau evenimente la care să mergi cu ele… Și să știi că durata lor de viață este oarecum limitată, pentru că pot fi purtate doar de câteva ori.

În concluzie, cele mai bune investiții sunt reprezentate de piesele „basic”, iar sezonul reducerilor este cel mai potrivit pentru astfel de achiziții.

Dacă nu ai în șifonier o fustă negră, o cămașă alb, un sacou interesant, o pereche de pantaloni negri, conici sau o pereche de jeansi, mai ales că în 2015 au o revenire în forță, este bine să pleci la shopping. Cu siguranță, vei găsi oferte foarte atractive!

Încălțămintea este întotdeauna o alegere bună atunci când găsești, pe piciorul tău, modelele care te avantajează. Nu uita că pantofii, și accesoriile în general, reprezintă o carte de vizita ce vorbește despre tine. Trebuie să fie de calitate bună, dar și întreținută corespunzator, pentru a fi „scoasă în lume”.

Daca ai în garderobă o mulțime de piese albe sau negre, e bine să știi că nu se demodează așa ușor ca altele, dar și că puțină strălucire nu strică niciodată. Faptul că sunt non-culori îți dă confortul asortării lor cu aproape orice altă culoare a accesoriilor.

Nu renunța la piesele military, la rochiile cu motive florale sau la cele tip cămașă. Rămân în tendințe, și atunci e bine să le ai… la-ndemână! Alege piese versatile, cât mai ușor de asortat și purtat în combinații ingenioase, dar și cât se poate de practice!

Dacă pleci la „vânăoare de oferte”, atunci nu cumpăra din primul magazin! Verifică toate ofertele, probează tot ce crezi că te-ar interesa și abia apoi mergi la casă… Shopping plăcut și garderobă veselă!

Intra pe site-ul www.maria-andrei.ro si vezi mai multe exemple!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top