Connect with us

Revistateo.ro

Știai că apa minerală îți poate distruge dinții? Află ce spun specialiștii și ce se întâmplă dacă vei consuma frecvent apă minerală.

Ingrijirea dintilor

Știai că apa minerală îți poate distruge dinții?

Deși pare o băutură inofensivă, se pare că apa minerală are un efect negativ asupra danturii. Deși este indicat să consumăm apă minerală în locul sucurilor acidulate din comerț, lucrul acesta nu înseamnă că nu are un impact negativ asupra corpului. De aceea trebuie consumată cu moderație sau chiar să fie evitată. Iată cum îți afectează dantura.

Știai că apa minerală îți poate distruge dinții?

Potrivit specialiștilor, apa minerală este foarte acidă. Mult mai acidă decât vinul sau decât oțetul. Iar lucrul acesta duce la apariția problemelor la nivelul danturii. Această băutură îți va afecta smalțul. Mai mult decât atât, culoare dinților se poate schimba, pot deveni galbeni. În plus, pot să apară și dureri la nivelul danturii. Iată care sunt semnele că ceva nu este în reglă cu dantura ta:

1. Dinții încep să scârțâie. Când apar probleme la nivelul smalțului, atunci lucrul acesta se poate observa cu ușurință. Dacă dinții tăi încep să scârțâie, este un semn că ceva nu este în regulă. De asemenea, este un lucru care devine supărător.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de durerile de dinti cu ulei de cuisoare

2. Dinții încep să se îngălbenească. Acest fenomen apare în momentul în care smalțul este afectat. Asta se întâmplă pentru că dentina devine vizibilă.

3. Dinții încep să aibă o anumită transparență. Când dinții încep să fie ușor transparenți, este un semn că trebuie să mergi la stomatolog și, de asemenea, trebuie să fii atent la ceea ce mănânci sau bei. Asta pentru că este un semn al eroziunii dinților.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine sa te speli pe dinti cu mana stanga
4. Apare sensibilitatea la nivelul dinților. Este, de asemenea, un alt semn care îți indică faptul că smalțul a fost afectat de alimentație. Astfel, dentina devine expusă și de aceea se ajunge la dureri supărătoare când sunt consumate alimente calde sau reci.

Pentru a nu avea probleme cu dantura, medicii spun că este indicat să nu consumăm apă minerală. De asemenea, este bine să se evite sucul de lămâie, alcoolul și oțetul, deoarece sunt foarte acide și afectează smalțul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top