Connect with us

Revistateo.ro

Statul da cate 10.000 de euro pentru toti tinerii antreprenori. Iata ce trebuie sa faci!

Inedit

Statul da cate 10.000 de euro pentru toti tinerii antreprenori. Iata ce trebuie sa faci!

Doua programe pentru IMM-uri si tineri antreprenori intra in vigoare de luni, a scris duminica pe blog premierul Victor Ponta, mentionand ca alte doua initiative ale Guvernului vor fi puse in aplicare in perioada urmatoare.

Pentru programul ‘Tineri intreprinzatori’, cu finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro, inscrierile incep luni.

Iata ce trebuie sa faci pentru a primi finantare de la stat pentru afacerea ta

‘Debutantii in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, pot sa depuna online cererile incepand cu data de 10 martie. Buget, 21 milioane de lei. Institutia – Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism. Tinerii primesc 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 euro. Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii va garanta pentru creditele contractate de firmele infiintate de tineri in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, cu pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei. Beneficiarii programului vor fi scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariati, angajati pe perioada nedeterminata’, a scris Victor Ponta.

‘Programul de stimulare a Femeilor Manager’ incepe tot luni si consta in alocare financiara nerambursabila de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) si nu poate depasi suma de 41.500 lei/beneficiar. Bugetul programului pentru anul 2014 este de 500.000 lei.

Alte doua programe vor fi initiate in perioada urmatoare, a adaugat Ponta. ‘Programul Start’ – acces la finantare a tinerilor intreprinzatori incepe din 17 martie, cu un buget alocat in anul 2014 de 13 milioane de lei, iar estimarile sunt de cateva sute de beneficiari. Programul inseamna finantari nerambursabile de maximum 80% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar. Intreprinzatorii trebuie sa contribuie cu restul banilor din surse proprii.

‘Programul de dezvoltare pentru IMM-uri’ va incepe din luna aprilie.

‘Inseamna finantare pentru dezvoltarea si modernizarea activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata. Bugetul alocat programului este de 18 milioane de lei. Beneficiarii eligibili primesc finantari nerambursabile de maximum 80% pentru microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mijlocii din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Valoarea maxima a grantului nu poate depasi 80.000 lei pentru fiecare beneficiar’, a mai scris premierul.

Aceste patru programe se adauga schemei de minimis de 2 miliarde lei (cu posibilitate de prelungire la 4 miliarde lei), care faciliteaza accesul la credite prin mecanismele de garantare si contragarantare, la care exista peste 7.000 de IMM-uri aplicante eligibile la final de ianuarie.

‘Guvernul pe care il conduc va fi primul care va respecta legea conform careia IMM-urile sunt sustinute de la buget cu minimum 0,4% din PIB’, a sustinut premierul Victor Ponta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top