Connect with us

Revistateo.ro

Specialistii se gandesc la o noua strategie de combatere a obezitatii

Sanatate

Specialistii se gandesc la o noua strategie de combatere a obezitatii

Nu exista o gena a obezitatii, pentru ca daca ar exista, aceasta ar fi mai usor de combatut. Insa exista peste 60 de gene asociate cu aceasta epidemie a secolului XXI, care favorizeaza supraincarcarea grasimii pe corpul uman.

Profesorul  Jose Maria Ordovas, de la Universitatea Tufts din Statele Unite, a sustinut recent intr-un curs despre mancarea gatita, nutritie si sanatate ca a existat in trecut un moment in care predispozitia pentru ingrasare era cauzata de vremurile austere, cei obezi supravietuind mai usor acelor epoci.

Profesorul sustine ca de atunci, de mii de ani, aceste gene mostenitoare au fost transmise mai departe, fiin denumite „mosteniri energetice ale trecutului”, astazi fiind asociate cu aparitia sau predispozitia catre obezitate.

Profesorul Ordovas, impreuna cu colegii sai, spun ca noua strategie pentru persoanele obeze trebuie sa indeparteze dietele minune si sa puna accentul pe miscare, deoarece corpul uman a fost facut pentru a se afla in miscare.

Specialistii de la Universitatea Tufts spun ca alimentele pot fi bune consumate cu creier, dar reprezinta o tentatie prea mare pentru persoanele obeze fapt pentru care ideala ar fi incurajarea prin orice mijloace a activitatii fizice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top