Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Socant! Petrolul, aproape gratis in 2016. Carburantii in Romania, mai scumpi decat in Vestul Europei

Situatie incredibila! Carburantii din Romania raman si in anul 2016 mai scumpi decat in Vestul Europei, in ciuda scaderilor masive la pretul barilului de petrol si chiar a unor ieftiniri operate de petrolistii de pe piata locala.

Comisia Europeana a afisat primele date comparative pentru 2016 la pretul benzinei si motorinei in cele 28 de state UE.

Potrivit informatiilor, Romania continua sa fie una dintre cele mai scumpe tari la motorina din UE, in ciuda scaderilor agresive la pretul petrolului, care a ajuns la minimul ultimilor 11 ani si continua sa scada.

Potrivit raportului „Weekly Oil Bulletin” al CE, in prima saptamana din 2016 pretul mediu cu care se vinde motorina in Romania este de 1,03 euro/litru, mai mare decat in Austria – 0,98 euro, Franta – 1,02 euro, Germania – 1,02 euro sau Spania – 0,96 euro per litru.

Tarile din Uniunea Europeana unde se vinde cel mai ieftin litru de motorina sunt Luxemburg – 0,88 euro, Lituania – 0,91 euro si Letonia – 0,93 euro.

In plus, si tarile din regiunea Europei de Est vand mult mai ieftin motorina decat Romania: in Ungaria, litrul de motorina este 0,99 euro, in Polonia – 0,93 euro, Slovacia – 0,99 euro.

Citeste continuarea pe FRESH24.RO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top