Connect with us

Revistateo.ro

Și tu faci aceste greșeli când te tratezi de răceală

Sanatate

Și tu faci aceste greșeli când te tratezi de răceală!

Cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu ea, mai ales în sezonul rece, toamna și iarna: despre răceală este vorba, evident! Însă nu de fiecare dată ne tratăm așa cum trebuie. Vezi ce greșeli faci când te tratezi de răceală!

GREȘEALA NR. 1: AUTOMEDICAȚIA
Atunci când ne afectează virusul gripei, în loc să mergem la medic, ne automedicăm având impresia că știm noi ce facem și scăpăm de răceală mai repede. Nimic mai fals. În primul rând, prea multe antibiotice distrug flora intestinală și generează rezistență la anumite produse utilizate greșit. Paracetamolul este singurul medicament recomandabil de luat chiar și dacă nu te consulți cu medicul, deoarece se absoarbe rapid în țesuturi.

CITEȘTE ȘI: 4 PAȘI PENTRU ÎNTĂRIREA SISTEMULUI IMUNITAR

GREȘEALA NR. 2: CONSUMĂM LICHIDE DULCI
Anumite elemente chimice din sucurile carbogazoase sau sucurile fals-naturale ne afectează gâtul mai mult decât ne-am imagina. Este recomandat să ne facem propriile noastre băuturi cu ajutorul mixerului sau storcătorului de fructe. Evită să consumi de asemenea alcool, ceai verde sau ceai negru pe perioada când ești răcită.

GREȘEALA NR. 3: BEM CEAIURI FIERBINȚI
Acest obicei este unul prost deoarece deși avem impresia că ceaiul fierbinte ne scapă mai repede de răceală pentru că transpirăm, în realitate ceaiul fierbinte agravează simptomele de răceală iritând mucoasa nazală și provocând arsuri la nivelul gâtului.

GREȘEALA NR. 4: BEM LACTATE ÎN TIMPUL RĂCELII
Răceala tratată cu produse din lactate nu este vindecată. Laptele și produsele din lapte determină eliberarea de histamine în corp, care au rolul de a agrava congestia nazală. Este recomandat un consum de fructe și legume sănătoase (morcovi, măr, portocale, banane). Apropo, știați că bananele reduc febra? Consumați o banană rece atunci când simțiți că vă arde fruntea!

GREȘEALA NR. 5: IEȘIM AFARĂ CHIAR DACĂ AVEM O ”SIMPLĂ” RĂCEALĂ
Oamenii au diferite activități de bifat însă acest lucru este destul de periculos dacă vrei cu adevărat să te vindeci. Pe perioada răcelii, evită aglomerațiile pentru a nu favoriza înmulțirea germenilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top