Connect with us

Revistateo.ro

Semnul care anunta diabetul

Sanatate

Semnul care anunta diabetul

Stiai ca acesta este unul dintre semnele care anunta diabetul?

Diabetul nu este o boala usoara, mai ales pentru un copil. Aceasta mama avea sa afle ca fiica ei sufera de diabet, in urma descoperirii unui semn ciudat. Studiile arata ca in ultimii ani riscul de diabet de tip 2 a crescut in randul copiilor. Acest lucru se intampla in special din pricina obezitatii si a unei diete neadecvate.

Aceasta fetita in varsta de 14 ani pe nume Pantera a inceput sa aiba simptome ciudate precum sete constanta, dureri de cap si schimbari de dispozitie foarte bruste. Mama sa a incercat sa inteleaga ce se intampla cu copilul, insa ii era foarte greu. La putin timp a observat pe gatul copilei o dunga ciudata de culoare inchisa si initial femeia a crezut ca fetita nu se spala corect sau suficient.

CITESTE SI: A RAMAS INSARCINATA SI N-A AVUT BANI DE ECOGRAFIE. CAND A NASCUT A AVUT UN SOC

CITESTE SI: DOCTORII AU RAMAS SOCATI CAND AU VAZUT CE AVEA ACEST BARBAT IN GAT

In cele din urma Pantera a mers la medic si mama a primit o veste soc: copilul suferea de diabet de tip 2. Se pare ca aparitia acestei dungi stranii in jurul gatului este un semn clar care anunta diabetul. Acest semn se numeste “acanthosis nigricans” si se poate gasi si pe abdomen sau la subrat. Diabetul de tip 2 poate fi tratat cu greu atunci cand apare la o varsta frageda, asa ca cel mai bine este sa previi aparitia acestei boli printr-o alimentatie corecta si multa miscare.

CITESTE SI: CUM POTI SCAPA DEFINITIV DE DIABETUL DE TIP 2

Mama Panterei a decis sa faca publica aceasta poveste tocmai pentru a atrage atentia altor parinti care s-ar putea afla in situatia ei. Este foarte important ca alimentatia unui copil sa fie atent monitorizata tocmai pentru a evita astfel de probleme majore. Diabetul nu trebuie sa faca parte din viata copilului tau sub nicio forma!

pantera

Sursa foto: healthcarerenaissance.in

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top