Connect with us

Revistateo.ro

Semnificatia cuvintelor rostite de Iisus pe cruce

Stil de viata

Semnificatia cuvintelor rostite de Iisus pe cruce

Mantuitorul a rostit mai multe propozitii dupa ce a fost prins si condamnat la moarte. Vezi ce semnificatii au cuvintele rostite de Iisus pe cruce.

Semnificatiile frazelor spuse de Iisus Hristos pe cruce:

1. „Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac” (Luca 23, 24) – Acestea au fost primele cuvinte rostite de Mantuitor pe cruce. Cuvintele sunt, de fapt, o rugaciune de iertare a rastignitorilor sai adresata lui Dumnezeu.

2. „Femeie, iata fiul tau”. Apoi i-a zis lui Ioan: „Iata mama ta! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine” (Ioan 19,26-27) – Aceste cuvinte au fost spuse de Iisus cand era pironit pe cruce. Vorbele ii erau adresate apostolului Ioan si, prin acestea, o desemneaza pe Maria „Eva cea noua”.

3. „Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?” (Matei 27,46) – Din aceasta intrebare disperata reiese natura de Fiul al Omului pe care o avea Iisus Hristos. Mantuitorul a luat asupra lui, pe cruce, moartea insasi. In Hristos cea care moare e moartea, biruitor fiind prin capatarea unui nou statut in fata tuturor: Fiul lui Dumnezeu confirmat.

Top 7 tradiții și obiceiuri de Paște, din toată țara

Traditii si obiceiuri in Saptamana Luminata

4. Tot pe cruce, Iisus spunea ca ii este sete, iar acest lucru este dezvaluit de psalmistul David, consfintit si de Sfintii Evanghelisti Matei si Ioan (Ps. 68, 25). Este un alt moment in care este dezvaluita natura de Fiul al Omului pe care o avea Mantuitorul.

5. Dupa ce a baut otet, Hristos a spus: „Savarsitu-s-a”. In acea clipa, Fiul lui Dumnezeu a inceput sa ii dezrobeasca pe pamanteni de pacatele lor, devenin Mantuitorul tuturor sufletelor.

6. „Parinte, in mainile Tale incredintez duhul Meu” (Luca, 23, 24) – Hristos ii ofera sufletul de om lui Dumnezeu deoarece prin Duhul lui Dumnezeu a fost intotdeauna una cu Tatal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top