Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Semne că ai celulele stresate, primul pas către cancer

Ai auzit de stresul celular? Ei bine, este una dintre condițiile declanșării cancerului. Da, după ani întregi de cercetări și analize de laborator, medicii din întreaga lume au ajuns la concluzia că stresul ne afectează până la nivel celular.

Un studiu realizat recent de cercetătorii din Copenhaga dezvăluie faptul că și celulele pot fi stresate, iar de aici se declanșează în corp o serie de afecțiuni neașteptate, până la temutul cancer.

După o simplă expunere la poluare, fum de țigară sau alte substanțe toxice, celulele stresate trebuie să reacționeze ca să supraviețuiască și să se mențină în funcționalitate, iar asta poate dura zile sau săptămâni întregi.

Iată principalele semne că stresul poate duce la cancer!

1. Nu te odihnești suficient chiar dacă dormi minimum 8 ore pe noapte. Stilul de viață poate fi dat peste cap. Cu siguranță ai auzit persoane, sau poate chiar ți s-a întâmplat și ție, care susțin că sunt mai odihniți dacă dorm 4 ore pe noapte decât 7, 8 sau 9.

Medicii spun că acest lucru nu e normal, iar somnul cu țârâita contribuie la instalarea stresului și în acest fel organismul este dat peste cap, iar organele vitale nu mai funcționează în modul lor natural.

2. Mănânci aceleași alimente frecvent și ai o apetență spre produsele de tip fast-food. Produsele fast-food și produsele de panificație dereglează complet ritmul de funcționare al organismului.

Alimentele foarte procesate, care conțin gluten și zahăr în exces ori alte E-uri care înlocuiesc aromele naturale ale legumelor și fructelor duc pe termen lung la formarea unor tumori ce pot deveni cancerigene.

3. Fumezi mai mult de un pachet de țigări pe zi și consumi cafeină în exces. Acestea sunt alte semnale că stresul a pus stăpânire pe tine. Acest stil de viață, coroborat cu consumul zilnic de alcool, duce la afecțiuni hepatice și la cancer.

Te poate interesa și: Hepatita – boala mută a ficatului. Nu ignorați aceste simptome!

Numită și boala mută, hepatita este una dintre cele mai frecvente infecții ale ficatului. Fie că vorbim de tipul A, care face ravagii în comunitățile mari, unde igiena este deficitară, fie că vorbim de tipurile B și C. Acestea două distrug ficatul pe ascuns.

Conform statisticilor mondiale, una din 12 persoane suferă de hepatită fără să știe de acest lucru.

Hepatita este o inflamație a ficatului cauzată de un virus. Adesea subestimată, hepatita este o boală care afectează din ce în ce mai multă populație din întreaga lume. Studiile confirmă un nmăr alarmant de peste 500 de milioane la nivel global, care suferă de o formă de hepatită.

Hepatitele virale sunt răspunzătoare de moartea a aproximativ un milion de oameni în întreaga lume.

Există 5 tipuri de virusuri hepatice: A, B, C, D și E. Fiecare dintre acestea fiind capabile să provoace efecte pe termen scurt și infecții acute. Cele mai grave fiind cele de tip B, C și D.

Din păcate, foarte multe cazuri de hepatită nu sunt depistate la timp. Și asta pentru că afecțiunea nu prezintă simptome în cazul tuturor pacienților. Însă, când boala afectează funcțiile ficatului, în organism se schimbă compoziția sângelui și producția bilei. De aceea, analizele anuale au un rol vital în menținerea stării de sănătate.

Hepatitele virale sunt mai mult asimptomatice. Individual, pot apărea simptome după 7, 10 zile. Boala durează între 2 și 6 săptămâni. Printre simptome se numără: indispoziție, dureri musculare, febră, greață, stări frecvente de vomă, diaree și dureri de cap.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top