Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

In secolul vitezei, o boala provoaca durere mare printre toti membrii familiei si ajunge sa conduca viata persoanei bolnave

Boala Alzheimer este o boala degenerativa care afecteaza tesutul cerebral in special la persoanele de peste 65 de ani. Boala este marcata de un declin mental devastator: functiile intelectuale, limbajul, memoria si intelegerea se deterioreaza.

Alzheimer este cea mai cunoscuta forma de dementa.

Pe 21 septembrie, in intreaga lume s-a sarbatorit Ziua Mondiala pentru combaterea maladiei Alzheimer.

Echipa Deutsche Telekom in parteneriat cu organizatia de caritate Alzheimer’s Research, University College London, University of East Anglia si dezvoltatorii de jocuri Glitchers a realizat aplicatia Sea Hero Quest.

Sea Hero Quest este un joc inovator dedicat dispozitivelor mobile, special conceput pentru a crea cel mai mare set de date crowd sourced din lume. Acesta urmeaza sa serveasca drept referinta cu privire la orientarea in spatiu a oamenilor, ajutand cercetatorii sa fie cu un pas mai aproape de a dezvolta noi teste pentru diagnosticarea dementei.

Pana in acest moment, Sea Hero Quest a fost descarcat gratuit de mai mult de 2.3 milioane de persoane din intreaga lume.

sea-hero-quest-titel

Oricine poate juca acest joc, contribuind la cercetarea in domeniul dementei. Fiecare 2 minute petrecute jucand Sea Hero Quest echivaleaza cu 5 ore de cercetare conventionala. Daca 100.000 de oameni joaca Sea Hero Quest pentru doar 2 minute fiecare, putem genera echivalentul a peste 50 de ani de cercetare in laborator.

Navigheaza prin inghetatele rauri arctice si prin splendidele Tarmuri Aurii! Astfel, vei descoperi cum dezvoltatorii de jocuri de la Glitchers, impreuna cu cercetatorii de la University College London, University of East Anglia si Alzheimer’s Research si-au unit fortele, pentru a realiza Sea Hero Quest. Jocul este format din trei misiuni principale: strabaterea labirinturilor, tragerea de semnale luminoase si umarirea creaturilor pentru a le fotografia. Fiecare creatura si element al jocului a fost atent creat pentru a fi atat captivant, cat si valoros din punct de vedere stiintific.

Toate datele colectate din joc sunt anonimizate si stocate in siguranta in cadrul centrului de date T-Systems din Germania pentru a asigura integritatea si confidentialitatea datelor conform legislatiei germane privind securitatea datelor, una dintre cele mai stricte din Europa.

Sea Hero Quest este disponibil in intreaga lume pe sistemele iOS si Android si poate fi descarcat gratuit accesand App Store si Google Play. Poti afla mai multe detalii la acest link: www.seaheroquest.com/ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top