Connect with us

Revistateo.ro

Rugăciunea care se spune în duminica a treia după Rusalii

Credinta

Rugăciunea care se spune în duminica a treia după Rusalii

Astăzi, pe data de 17 iunie, s-au împlinit trei săptămâni de la Rusalii. În această zi este bine să spui o rugăciune deoarece te ajută să scapi de necazuri. Se crede că în cea de a treia zi după Rusalii Mântuitorul te cheamă să ai grijă de suflet și de trup.

A treia duminică după Rusalii. Ce rugăciune trebuie să spui

A treia duminică după Rusalii este prăznuită în toate bisericile din țară. Tot în ziua aceasta sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Manuil, Savel şi Ismail. Iată ce rugăciune să spui în această zi.

„Ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpane, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om. Ție deci, iubitorule de oameni, Doamne, mă închin și-Ți mulțumesc foarte pentru Darurile cele mari ce ai făcut și le faci tuturor făpturilor Tale.

Inimă mi se bucură și se desfătează când stau și cuget cum că numai Tu Însuți ești Dumnezeu Atotsfint, Atotintelept, Atotputernic, necuprins, încât nici o bunătate și nici o mărire nu-Ți lipsește. Tu ești Unul Dumnezeu în Trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfînt. Numai pe Ține Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Te măresc, Ție mă închin și-Ți servesc pururea, cu toată inimă și cu toată puterea.

O, Părinte Sfinte, indură-Te de noi! O, Binecuvântat Fiu al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad! O, Duhule Sfinte, dă-mi Darul și acoperămantul Tău!

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea către Sfânta Tatiana. Te ajută dacă o rostești 9 zile la rând
CITEȘTE ȘI: Rugăciunea celor 9 marți. Se rostește 9 marți la rând pentru a-ți schimba viața
Mult îndurate Stăpane, rogu-Te, să uiți păcatele mele cele multe, după mulțimea indurărilor Tale. Mulțumesc din toată inimă pentru bunătătile ce-mi trimiți în toate zilele, mai vârtos insă pentru răbdarea Ta cea mare, că nu m-ai pedepsit după mulțimea păcatelor mele, ci aștepți căinta mea, că un iertător Atotbun și îndurat.

Doamne Iisuse Hristoase, dă-mi Darul că să petrec bine și creștinește în această săptămană și să nu mai păcătuiesc Ție, nici cu cugetarea, nici cu cuvântul nici cu faptă întru mărirea și onoarea Învierii Tale celei de-a treia zi și a venirii Duhului Tău Celui Sfânt asupra Apostolilor.

Îndeosebi mă rog pentru ajutorul Tău, Prea Bunule Stăpane, că să mă cunosc pe mine, să mă căiesc de păcatele mele și să mă indreptez cu mărturisirea; iar în oră morții să fiu aflat pregătit, cuminecat și cu inimă curată, și să fiu aflat demn de Impărătia Ta cea vesnică. Amin”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top