Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Rotația Pământului încetinește. Care sunt consecințele

Oamenii de știință au lansat un avertisment destul de dur, neobișnuit. Aceștia spun că numărul cutremurelor ar putea crește în anul 2018 din cauza variațiilor rotației vitezei Pământului.

Se pare că rotația Pământului încetinește, notează site-urile din străinătate. Legătura dintre fluctuațiile în rotația Pământului și mișcările seismice este una foarte importantă, fapt pentru care seismologii se tem.

Oamenii de știință spun că acest lucru poate implica eliberarea unor cantități foarte mari de energie subterană.

Studiul a fost prezentat luna trecută la reuniunea anuală a Societății Geologice Americane. Studiul s-a axat în special pe legătura dintre cutremure și activitatea Pământului.

CITESTE SI: Ce s-ar întâmpla dacă s-ar deschide o gaură neagră deasupra Pământului

Au fost analizate cutremurele de peste 7 grade din 1900 până în prezent. Rezultatele au arătat cinci perioade în care au existat un număr mare de cutremure uriașe comparativ cu alte timpuri.

Când au avut loc cutremure devastatoare, rotația Pământului a scăzut ușor, se arată în analiza făcută de americani.

Rotația Pământului a început să încetinească în urmă cu patru ani, deci 2018 va fi cel de-al cincilea cel mai predispus la fenomene naturale periculoase.

Nu este clar care sunt zonele în care vor avea loc cutremure, însă cercetătorii se uită cu atenție la zonele cu activitate seismică zilnică, precum Cercul de Foc al Pacificului, care cuprinde mai multe insule.

ARTICOL PE ACEEAȘI TEMĂ: S-a schimbat cerul?

Incalzire globala, cutremure, schimbari comportamentale ale rasei umane, un atac tot mai persistent la adresa naturii… Toate astea se intampla pentru ca s-a schimbat cerul? Asa sustin inuitii, batranii unui trib raspandit in nord.

Inuitii au trimis un avertisment dur celor de la NASA in care atrag atentia asupra schimbarilor climatice care sunt cauzate de noul cer pe care multi nu il observam, si nu de emisia dioxidului de carbon in atmosfera.

Inuitii sunt printre putinii reprezentanti ai triburilor stramosesti care s-au adaptat vremurilor in mers, desi prefera sa traiasca conform traditiei lor. Acestia sunt imprastiati prin zonele arctice ale Canadei, Statelor Unite si Groenlandei.

Conform presei occidentale, inuitii sunt cei mai buni meteorologi de pe planeta, putand sa prezica schimbari climatice cu saptamani sau luni inainte ca orice aparat performant de meteorologie o face, doar prin observarea cerului.

Inuitii sustin ca schimbarile de temperatura si cutremurele nu sunt cauzate de incalzirea globala, ci de schimbarea cerului: ”Pamantul s-a schimbat. S-a inclinat intr-o parte si-n alta. Cerul este altul”, spun batranii, conform whitewolfpack.com.

Conform acestora, soarele rasare acum din alta pozitie, nu din locul de unde erau obisnuiti sa il vada, ei putand observa cel mai atent aceste schimbari deoarece in partile nordice ale planetei nu exista poluare luminoasa.

Ei spun ca acum ziua pentru vanat este mai lunga si ca pana si lor ajunge sa le fie cald de multe ori, desi traiesc pe taramuri arctice.

Teoria schimbarii cerului nu este noua, insa inuitii sunt printre putinii oameni tribali care ne pot povesti ce se intampla cu planeta noastra.

Schimbarea cerului a fost des amintita in previziunile mayasilor, care spuneau ca, in 2012, Terra va trece prin centura fotonica intr-o alta dimensiune a Universului cu consecinte pozitive dar si negative asupra tuturor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top