Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

REȚETĂ: Din ce sunt făcute cele mai bune paste făinoase pe care le poți introduce în dietă

International Pasta Organization susține că pastele făinoase sunt sănătoase, iar pentru exemplificare, această organizație vine și cu cea mai bună variantă de consumat într-o dietă.

Carbohidrații reprezintă principala sursă de energie a organismului nostru pentru că ajută la transportarea glucozei care devine la rândul ei energie și comubustibil pentru a realiza toate activitățile zilnice. Specialiștii în nutriție susțin că anumite paste făinoase pot fi periculoase, însă de cele mai multe ori nu carbohidrații reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră ci sosurile sau alimentele cu care însoțim spaghetele ori macaroanele, de pildă.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ – SALATELE CONȚIN MAI MULTE CALORII DECÂT PIZZA
Dintre toate tipurile de paste făinoase, cele mai bune pentru sănătate sunt cele din grâu dur. Tăițeii din grâu dur, mai ales făcuți în casă, sunt ca și mana cerească pentru necesitățile organismului nostru pentru a funcționa cu randament. Acești tăiței sunt săraci în sodiu și grăsimi și au un indice glicemic scăzut. În plus, sunt foarte versatili în ceea ce privește prepararea acestora.

O farfurie de tăiței din grâu dur este echivalentă cu 380 de calorii de mangold (sfeclă elvețiană) și mai puține calorii decât o salată Caesar.

Uite o rețetă simplă de tăiței de casă: Ai nevoie de 150 de grame de făină de grâu dur, praf de sare (o jumătate de linguriță), 65 ml de apă și 1 lingură de ulei de măsline extravirgin.

Motivele pentru care se folosește făina de grâu dur și specialiștii recomandă grâul dur sunt nenumărate. Cel mai important este dat de cantitatea mare de proteine pe care o presupune, iar pentru gospodine, făina de grâu dur este foarte bună deoarece va lega pastele așa cum făina obișnuită nu va reuși să o facă.

Preparare: Puneți sarea, făina și uleiul într-un castron și amestecați bine cu degetele. Se adaugă cei 65 de mililitri de apă și se frământă până obțineți un aluat neted. Aluatul se frământă timp de 15 minute, după care se pune un bol de sticlă peste el. Când bolul de sticlă începe să transpire (între 25 și 30 de minute), aluatul se întinde cu sucitorul și se taie în bucățele apoi, sub forma sub care doriți să consumați tăițeii. Poftă bună și sănătate!

Sursa foto: massystorestt.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top