Connect with us

Revistateo.ro

Articole

Rețeta de zacuscă de pește a doamnei Gina Bradea – VIDEO

Este perioada în care gospodinele pregătesc preparatele culinare ținute la borcan pentru următoarele luni. Murăturile, dulceața, gemul, rețetele cu vinete ținute la congelator și zacusca sunt la ordinea zilei pe mesele din bucătăriile româncelor.

Rețeta de zacuscă a Ginei Bradea

Doamna Gina Bradea, extrem de cunoscută în mediul virtual pentru rețetele pe care le oferă gospodinelor, ne propune o rețetă de zacuscă cu carne de… pește! Este probabil o idee inedită, nouă pentru multe bucătărese, o rețetă pe care doamna Bradea o recomandă din tot sufletul.

Chiar dacă e o rețetă nouă pentru multe dintre voi, zacusca de pește este simplu de făcut. Zacusca poate fi făcută atât din pește oceanic cât și din pește de apă dulce. Cu peștele alb, zacusca iese uscată și își poate pierde rapid gustul.

Cea mai bună zacuscă se face din novac sau macrou. Din somn sau scrumbie iese absolut delicioasă. Puteți alege între aceste tipuri de pește.

Iată ingredientele necesare: 3 kilograme de pește, fără cap și coadă. Mai ai nevoie de 1,5 kilograme de ceapă, 500 grame de morcovi, 2 kilograme de roșii (gogonele coapte), 2 kilograme de ardei rpșii cărnoși, 500 mililitri de ulei, o linguriță de zahăr și sare, piper, usturoi, frunze de dafin și ardei iute, după gust.

Înainte de toate, se curăță peștele. Se taie în bucățele și se pune la fiert în apă cu sare și oțet. Se spumează și se fierbe până când carnea se va desprinde de pe oase.

Dacă observi că au rămas oase mici, ar fi bine să le arunci sau să le treci prin mașina de tocat. În mod normal, la o bună fierbere în apă și oțet, ele se macerează.

CITESTE SI: Substanța CANCERIGENĂ pe care toată lumea o pune în murături!

Ce se intampla in creierul tau atunci cand mananci muraturi

Zacusca se face la fel ca una tradițională. Se mărunțesc ceapa și morcovii (morcovii pe răzătoare, n.r.). Se înăbușă în ulei cu apă până se înmoaie.

Se adaugă apoi ardeii copți pe jar sau se prăjesc în ulei. Se adaugă apoi sucul de roșii sau roșiile curățate de semințe și pieliță. Se lasă la fiert până se leagă sosul.

Se pun apoi peștele, frunzele de dafin, sarea, piperul și un ardei tăiat mărunt împreună cu 3 căței de usturoi și o linguriță de zahăr.

Se pune la răcit, se scot frunzele de dafin și se pune zacusca în mai multe borcane sterilizate. Poftă bună!

Sursa foto și video: Youtube „Poftă bună cu Gina Bradea”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Articole

To Top